10/07/2013

Sitruunakakkua
Ostimme siskon kanssa keväällä Brick Lanellä jostain pikkukojusta palan gluteenitonta sitruuna-unikonsiemenkakkua. Suomessa saimme käsiimme unikonsiemeniä ja tuli mieleen, että vastaavaa sitruunakakkua voisi kokeilla leipoa. Sokeriton se Lontoon kakkupalanen tuskin oli, mutta tämä minun versioni on. Ohje löytyy täältä pähkinä ja manteli -blogista.

Ohje on kokonaan minun kehittelemäni. Gluteenittomia, sokerittomia ja maidottomia kakkuja on loppujen lopuksi todella helppo valmistaa ja reseptejä voi muokata mielin määrin. Nykyisin perusohjeet, joissa on vehnäjauhoja, valkoista sokeria ja jopa margariinia, näyttävät minusta tosi tylsiltä ja vanhanaikaisilta, enkä pystyisi sellaisia leipomuksia syömäänkään.

Makua tästäkään kakusta ei puutu, kokeilkaa ja todetkaa vaikka itse. Valmistuskin on helppoa - kaikki ainekset yksinkertaisesti blendataan sekaisin ja kaadetaan uunivuokaan. Raakakakkujen tekeminen toki on vieläkin helpompaa - niitä kun ei tarvitse edes paistaa. Marjakauden ollessa käsillä esimerkiksi tällä siskoni marjakakun ohjeella valmistat helposti ihanaa raakakakkua./ / /We've been baking quite a lot of healthy cakes with my sister lately. This blog we write is in Finnish, but you could try to use a translator or let me know if you're really interested in trying out something you'll find there. All recipes are gluten and sugar free, most of them also milk free.

Yesterday I invented this lemon and poppy seed cake, yummy, I must say :)

No comments: