12/03/2014

Pienet printtityynyt

Kuten lupasin, tein jotakin käyttäen Vintage Printable -sivustolta löytyneitä kuvia. Silitin ohutta pellavakangasta kiinni freezer paperiin (olen ostanut sitä Englannista askarteluliikkeestä, mutta näkyy olevan myytävänä esim. Amazonissa) ja leikkasin A4-kokoon. Sitten ei muuta kuin printtaamaan, tietysti kangaspuolelle. Printterini värikasetti vetelee viimeisiään, joten kuvista tuli odotettuakin vintagemmät. Homma toimii siis mustesuihkutulostimella.

Samalla tavalla tein viime syksynä näitä pieniä lintukoristeita.

Lopputulos ei tietystikään ole pesunkestävää, se kannattaa ottaa huomioon, jos samaa tekniikkaa suunnittelee käyttävänsä jossain. Jos esimerksiksi ompelisi tällaisen printin kassiin, kannattaisi testata kestääkö kuva ollenkaan edes vesiroiskeita. Olemassahan on muistaakseni myös suojalakkoja, jotka soveltuvat myös kankaalle. Kangasvärin tapaisia, mutta värittömiä.

Pikkutyynyt taitavat löytää paikkansa lapsen sängyltä Pikkujätskit-tyynyjen lomasta./ / /Like I promised earlier, I made something using the Vintage Printable images. I ironed some linen on freezer paper and cut it into A4 size. I then printed the images with my inkjet printer, which is just running out of ink and the result is even more vintage than it was supposed to be.

I've tried this before, when I crafted the little bird ornaments last autumn.

You won't be able to wash these, so keep that in mind, if you're planning to use this technique. Of course there are some protective sprays etc. that you can use to make the image more durable.

5 comments:

Pikkupirtin Lotta/Sirpa said...

Ihania tyynyjä :) Itse olen käyttänyt paperia, joka on ihan T-paitojen painatukseen tarkoitettua. Printtaa vaan kuvan paperille (peilikuvana) ja silittää kankaalle. Kestää muistaakseni ihan 40 pesun koneessa. Eikä tarvitse pelätä roiskeita eikä likaantumisia :)

Maija said...

Kiitos muistutuksesta, Sirpa! Sellaista paperia käytimmekin joskus, kun lapsena teimme painokuvia :)

Maija said...

Nyt mulla tulikin mieleen, että haikailin niitä siirtopapereita muutama vuosi sitten ja ostinkin paketin. No siitä paperista siirtyi kankaalle kamala kiiltävä kalvo sen kuvan mukana, joten jäivät käyttämättä. Sirpa, jos tiedät mistä saa sellaista paperia, mistä ei jää näkyvää kalvoa, niin kerro! :)

Martha said...

These are really, completely beautiful!

Maija said...

Thank you, Martha :)