10/04/2014

Raakasuklaamunat
























































































































































































































Ei mikään parin minuutin homma, mutta tässä voikin halutessaan oikaista aikaavievimmän vaiheen käyttämällä valmista suklaata (suosittelen tietysti mahdollisimman tummaa).

Pese muutama (pieni) raaka kananmuna. Tyhjennä munat: Pistele terävällä neulalla kuorien "pohjaan", siis paksumpaan päähän reikä. Tee reiästä riittävän iso, jotta saat mahdollisimman vaivattomasti valkuaisen ja keltuaisen ulos. Isommasta reiästä myös kuoren täyttäminen suklaalla on helpompaa.

Huuhtele tyhjennetty kuori kylmällä vedellä huolellisesti.

Valmista raakasuklaa, älä käytä tällä kertaa kovin rakeisia aineksia, kuten esim. pähkinärouhetta. Täytä munat järkevimmällä keksimälläsi tavalla, paras väline olisi varmasti pieni suppilo. Vaihtoehtoisesti sulata valmis suklaa vesihauteessa ja pursota suklaa muovipussin avulla munankuoriin.

Anna jähmettyä pakastimessa. Halutessasi koristele kuoret. Bon appétit!



/ / /



Today I made some raw chocolate eggs. Not the easiest job, but the result is so cool I had to give it a try. If you skip the 'making your own raw chocolate' part and use some ready stuff, this will be a much easier and faster project.

First, wash a couple of (small) raw eggs. Empty them. I used a sharp needle to make a hole on the "bottom" part of the shell. You'll find it easier to empty the shells as well as fill them up with the chocolate, if the holes are wide enough.

Rinse the empty shells carefully with cold water.

Mix the raw chocolate. Keep it as smooth as possible this time (better not use any big chunks of nuts, cocoa nibs etc.). Fill the eggshells with the chocolate - the handiest way to do this is with a small funnel. Alternatively you can simply melt some ready (dark) chocolate and squeeze it in with a piping tube or a small plastic bag, such as Minigrip.

Place into a freezer and let the chocolate set. Decorate the shells, if you feel like it. Bon appétit!





3 comments:

Niina said...

Mahtavia, itse tehtyjä Migoneja. En luultavasti saa täksi pääsiäiseksi aikaan, joten tyydyn ihailemaan näitä kauniita kuvia!

Maija said...

Joo Niina, terveellisempi versio kaupan munista :) Oikein kiva kuulla, että kuvista on iloa!

Liinu said...

Kyllä, terveellisempiä ja taatusti paremman makuisia. En oikein koskaan ole välittänyt kaupan Mignoneista.