14/04/2014

Tehtyä ja löydettyä


























































































Kissakello, johon saatiin inspiraatio tästä, tehtiin yhdessä papan kanssa. Piirsin mallin paperille ja isäni sahasi kellotaulun paksusta vanerista. Porasin reiän ja maalasin kellon koulutaulumaalilla, sekä asensin koneiston ja viisarit paikalleen.

Lapsen huoneessa kaapin ovessa roikkuu Oxfordista kesäkirppikseltä löydetty italialainen sätkyukko.

Mini Kånken on ahkerassa käytössä. Sen yläpuolella on kehystettynä lapsen piirustuksesta tehty kortti, jonka olen saanut vuosia sitten.

Lapsen rakas kummi antoi meille lainaksi kirpputorilta löytämänsä hienot kirjainmagneetit. Olen halunnut sellaisia pitkään, mutta muoviset moniväriset aakkoset eivät houkuttele.

Vielä lisäys: Ikivanhat maatuskat unohtuivat tästä postauksesta. Löytyivät Kattilahallista.



/ / /



Something we've made and found. The chalkboard cat clock (inspiration came from here) was made by me and my father. I drew the pattern and my father sawed it out of thick plywood. I drilled a hole, painted the clock with chalkboard paint and installed the machinery.

The Italian wooden puppet is a find from a car boot sale in Oxford last summer.

Kånken Mini by Fjällräven is our daughter's favourite accessory. The picture hanging above the backpack is a card I got years ago.

Our child's lovely godmother let us borrow her awesome flea market find - magnetic wooden letters.

A pair of very old matryoshka dolls are a recent second hand find.



4 comments:

Liinu said...

Hauska kello. Tuollaiset magneetit voisi tehdä itsekin, askartelukaupoista löytyy tarvikkeet helposti. :)

Maija said...

Ne taitaa ollakin itsetehdyt, todella siististi kylläkin. :)

Niina said...

Tosi kivoja pikku esineitä, ja tykkään kovasti kissakellosta :) Mulla olisi haaveissa ostaa sellainen pistosaha, että saisi tehdä vanerista/puusta vaikka tarjottimen tai sivupöydän tai ihan mitä vaan!

Maija said...

Pistosaha on kyllä tosi kätevä. Isältä ja veljeltä löytyy vaikka minkälaisia sahoja ja muita työkaluja, olisi vaan joskus aikaa olla maalla niin pitkään, että ehtisi jotain tekemäänkin :)