01/05/2014

Blinit






























Kuvaaminen jäi eilen herkuttelun, jutustelun ja pelailun tuoksinassa hyvin vähälle, joten keskittyköön tämä vappupostaus nauttimiimme makoisiin blineihin.

Valmistin taikinan tällä gluteenittomien blinien ohjeella. Käytin kokonaisen hiivan, eli tein taikinaa viisinkertaisen määrän, jolloin sitä tuli melkein kolme litraa. Paistoin blinit pienellä valurautapannulla.

Blinien kylkeen ja päällisiksi meillä oli tarjolla vihreää salaattia, smetanaa, mätiä, suolakurkkua, punasipulia, kylmä- ja lämminsavulohta sekä sienisalaattia. Juomana vettä ja kuohuviiniä.


Gluteenittomat blinit (kahdelle)

10 g tuorehiivaa
1,5 dl kädenlämpöistä maitoa
1 dl gluteenitonta olutta
2,5 dl tattarijauhoja
2 rkl ranskankermaa tai piimää
1 keltuainen
suolaa
1 valkuainen
kirkastettua voita paistamiseen

Liota hiiva maitoon. Lisää jauhot, olut, ranskankerma, keltuainen ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi ja annasen seistä huoneenlämmössä yön yli. Vatkaa juuri ennen paistamista valkuainen kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti taikinaan. Paista blinit runsaassa voissa. Tarjoile lisukkeiden kanssa.


/ / /



I prepared some gluten-free blinis yesterday, they were absolutely delicious. For the toppings we had sour creme, salmon roe, pickled cucumber, red onion, smoked salmon and mushroom salad.





3 comments:

Liinu said...

Blinit ovat niiin hyviä. Kylläpä jaksoit paistaa niitä valtavan suuren määrän! :D
Tein pääsiäisen aikaan ensimmäistä kertaa itse blinejä, ja hyviä tuli. Ohje oli miltei sama, kuin tuo sinun, mutta ilman olutta.

Saija said...

Oi nam, herkun näköistä ja hauskaa, että laitoit gluteenittoman ohjeen! Venäjältä palannut ystäväni järjesti meille hetki sitten blinikestit ja oi että ne oli hyviä. Täytyy vaatia uudet bileet! :)

Maija said...

Venäläiset blinikestit ovat varmasti rautaa! :) En voi itse syödä viljaa, joten siksi kaikki mun ohjeet on aina gluteenittomia.