18/12/2015

Kanelin tuoksua / Cinnamon Ornaments












Tässä taikinassa parasta on aivan ihana tuoksu. Taikina on myös todella helposti muotoiltavaa ja kyllähän tuo sementtiä muistuttava lopputulos on kaunis. Minulla sattui olemaan maustehyllyssä paketillinen vanhaksi mennyttä kanelia, joka upposi tietysti hyvin tähän projektiin.

Yhdessä kuvista näkyy tuoreen taikinan väri, joka oli syvän ruskean kanelin väri. Kuivuttuaan koristeet olivatkin sitten tuollaisia harmaita, mikä oli vähän pettymys, mutta nyt olenkin niihin oikein tyytyväinen. Ilmeisesti lakkakerros kuivuneen koristeen päälle palauttaisi värin tummemmaksi. Mikä parasta, tuo huumaava kanelin tuoksu säilyy kuivuneessakin koristeessa.

Ajattelin näitä ensin vain kuusenkoristeiksi, mutta päätinkin tehdä niistä numerokyltit ensi vuoden joulukalenteriin.


Kaneliset koristeet

2 dl vehnäjauhoa
1 dl suolaa
1 dl kanelia
1 - 1,5 dl lämmintä/kuumaa vettä


Sekoita kaikki aineet keskenään. Vaivaa taikinaa käsin ja lisää tarvittaessa jauhoja tai vettä. Taikinaa ei tarvitse vaivata pitkään, vain sen verran, että koostumus on sopiva ja ainekset sekoittuneet tasaisesti.

Tee ripustusnauhoille reiät muovipillillä ennen kuivattamista. Voit antaa valmiiden koristeiden kuivua huoneenlämmössä n. 24 tunnin ajan tai uunissa max. 100 asteessa parin tunnin ajan. Kääntele välillä, jotta kuivuvat tasaisesti.

Voit viimeistellä koristeet hiomalla hiomapaperilla teräviä reunoja. Tumman värin palauttamiseksi suihkuta/sivele päälle askartelulakkaa. Koristele leimasimien avulla tai maalaamalla akryyliväreillä.



/ / /



The best thing about this amazing dough is the smell! It's also very easy to make, and I like the natural look of the finished ornaments.


Cinnamon ornaments

1 cup flour
1/2 cup salt
1/2 cup cinnamon
3/4 cup warm/hot water



Combine all ingredients in a bowl and mix well. Knead with your hands. If sticky add some flour, if too dry add a little bit of water.

If you want to hang the ornaments don't forget to pierce holes on them - I used a plastic drinking straw. 

You can let them air dry for approximately 24 hours or harden in the oven at max 100 celsius degrees for at least two hours. Flip them over a couple of times during the drying.

Finish the ornaments by sanding the rough edges. If you wish to return them to the deep brown cinnamon colour you can spray them with clear varnish. Decorate with stamps or acrylic paint.




6 comments:

Anniina said...

Hei aivan ihania! Sulla on vaikka mitä muovailumassareseptejä täällä :-)
Innostuin sun jalanjäljissä tekemään kans himmelin kirjansivuista http://anniinanir.blogspot.fi/2015/12/diy-himmeli-kirjan-sivuista.html :-)

sari / lavian anna said...

No voihan kaneli! Ihan huippuidea ja kaunis toteutus, täytyypä kokeilla itsekin :)

Maija said...

Kiitos! Niinpä, Anniina, jotenkin olen näistä massoista innostunut. Se on jännää nähdä mitä saa aikaan suunnilleen joka kodista löytyvistä materiaaleista :) Kiva kun innostuit himmelistä!

Sari, musta tuntuu että kaneli tuoksuu nenässä koko joulun ajan tämän askartelun jälkeen.. :)

OLI AIKA - Titta said...

Näissä silmä lepää. On niin hienoja koristeita.

Maija K said...

Omenasoseesta ja kanelista tulee myös oiva massa. Väri pysyy tummana ja tuoksu on hurmaava.

Maija said...

Maija, sellainen ohje tosiaan tuli myös vastaan! :) En vaan raaskinut käyttää omenasosetta tällaiseen. Vaikka on niitä varmaan halpoja valmiita vauvansoseita..