17/05/2016

Näprän askarteluhaaste - avaimenperät / Recycled Craft Challenge - Key ChainsSain Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukselta blogiyhteistyön kautta kivan haasteen. Tehtävänä oli suunnitella askarteluohje Näprä-tuotepaketista, jonka sisältö oli minulle yllätys. Keväiseen ajankohtaan sopii jonkinlainen lahja tai kortti, joten päätin ensimmäiseksi suunnitella lahjan koulun tai lastentarhan opettajille. Tässähän oli tietysti myös oma lehmä ojassa, kun lapsen päiväkodin kevätjuhla ja kesäloma lähestyvät kovaa vauhtia.

Kierrätyskeskuksista Näprän osastoilta löytyy puuhelmiä valmiiksi pieniin pusseihin pakattuna. Myös nauhoja, lankoja ja naruja on useimmiten saatavilla. Tähän sopii parhaiten puuvilla- tai pellavalanka, tai jokin muu hieman karhea naru, jota on helppo solmia.

Lakattujen puuhelmien pintaan tarttuu hyvin esimerkiksi meillä käytössä ollut Sakuran IDenti Pen. Koristelin helmiä ensin itse, mutta kun lapsi huomasi mitä olin puuhailemassa, hän innostui hommasta saman tien. Aivan mahtava idea mielestäni oli piirtää helmiin laskutoimituksia - eräs päiväkodin opettajista kuulemma tykkää niin kovasti matematiikasta.

Hyvät ohjeet avaimenperien solmeiluun löysin punomo.fi-sivustolta.

Kierrätyskeskuksesta kerrotaan: "Kaikki Kädentaitopalvelu Näprän tuotteet ovat kierrätettyjä. Vastaanotamme askartelumateriaaleja lahjoituksena sekä hyödynnämme tuotteita jotka eivät sellaisenaan päädy myyntiin. Näprän verstaalla Kierrätyskeskuksen työntekijät ja vapaaehtoiset purkavat rikkinäisestä neuleesta paljetit ja helmet talteen, leikkelevät kartongit korttipohjiksi, tekokukat kukkakoristeiksi ja huovat kauniiksi sydämen tai kukkien muotoisiksi palasiksi. Verstaalla työstetään myös kangaspaloja, nahkaa, mosaiikkipaloja ja monia muita materiaaleja sekä lajitellaan nappeja, virkattuja isoäidin nelilöitä, helmiä ja lankarullia. Materiaaleista kootaan tuotepaketteja yleiseen myyntiin sekä erilaisiin sesonkeihin, kuten vaikka vapuksi tai jouluksi.

Ekologisia Näprän materiaaleja voi askarrella ja ommella hyvällä omallatunnolla, sillä niitä ostamalla luot myös työpaikkoja."

Huom! Myöhemmin tällä viikolla Näprän tuotteita voi käydä hankkimassa myös Näprän ja Plan B:n pop up -kaupasta kauppakeskus Forumista. Kauppa löytyy sieltä ensimmäisestä kerroksesta 19.-22.5.

Viikon aikana on tulossa vielä ainakin yksi postaus Näprä-haasteeseen, joten stay tuned!Blogiyhteistyö Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa/ / /I got a challenge from the reuse centre to make a craft tutorial from materials they provided. I chose to use recycled wooden beads and together with my daughter we made some decorated key chains as gifts to the kindergarten teachers. One of them is into maths, so my daughter wanted to decorate her beads with written calculations. One of the manager's beads reads "boss".

The reuse centre has a pop up shop this week starting on Thursday in Forum, here in Helsinki.
2 comments:

Melissa said...

Valtavan kauniit.

Maija said...

Kiitos, Nelli L! :)