27/06/2016

Kesä keittiössä / Heart of the Home















Juhannusta on vietetty maalla nautiskellen kaikesta maaseutuun ja mökkeilyyn liittyvästä, mutta sitä ennen ehdin napata muutaman kuvan keittiöstämme. Tein jutun Käy pöytään -blogiin ja ajattelin lykätä muutaman kuvan tännekin.

Tykkään meidän keittiöstä tosi paljon, ja suurin kiitos siitä kuuluu edellisille asukkaille, jotka olivat vaihtaneet 80-90-luvun kalusteet aitoihin 50-lukulaisiin. Ainoastaan roskiskaappi on Ikeasta, (käytännöllistä!) mutta ruuvaamalla siihen samanlaiset puuvetimet saatiin sekin maastoutumaan muuhun kalustukseen.

Kaikki astiamme ja muu keittiön irtaimisto sopii tyyliin kuin nenä päähän. Vuosi sitten muuttolaatikoita purkaessa kaikkein kivointa oli asetella tavaroita paikoilleen keittiön String-hyllyille. En ole ikinä ennen ollut avohyllyjen ystävä, mutta kun vuosien kuluessa kaikki keittiön muovihärpäkkeet on vaihdettu katseenkestäviin keraamisiin, lasisiin ja metallisiin esineisiin, niin nehän suorastaan kuuluvat säilytettäväksi näkyvillä.

Olen saanut kavereilta ja naapureilta vanhoja trikoopaitoja uusiokäyttöä varten, ja keittiöön tein niistä tuon valkoisen tiskirätin tikkaamalla kolme kerrosta trikoota yhteen, sekä virkkaamalla paidasta leikatusta trikookuteesta pannunalusen.



/ / /



A few photos from our kitchen. I love how the last owners renovated it by replacing the 80s or 90s cabinets with 50s ones, since the house is originally built in early 50s. All our tableware and other kitchen tools and accessories fit in perfectly.

I got some old t-shirts from friends and neighbours and have been reusing them lately. For the kitchen I sewed a dishcloth by stitching three squares of jersey together, and crocheted a pot coaster.

We've been enjoying summer life and celebrating Midsummer in the countryside for the last few days, which you know if you've been following me on Instagram.

Have a great week!




3 comments:

Lisbeth said...

On kyllä hieno keittiö! Niin kutsuvan kotoinen, siisti. Muutimme juuri 1948 rakennettuun taloon, jossa on itse asiassa kaksi keittiötä: 70-lukulainen ja 80-lukulainen. Voit uskoa, että ei juuri silmää hivele. Yh.

Maija said...

Kiitos, Lisbeth! :) Ohoh, kuulostaa projektilta tuo teidän talo! :)

muenzeeins said...

great up/re-cycling of the t-shirts, will have to try this as well, before throwing out worn-out shirts! thanks for the inspiration! and you're kitchen is truly beautiful, very calm, fresh.