15/03/2012

Unikarhut ja nuken nuorennusleikkausOstin jokin aika sitten Ikean löytönurkasta pussilakanasetin, jonka hintalapussa alennetun hinnan syyksi ilmoitettiin se, että se oli ollut näytelakanana. Kun olin pessyt lakanan ja olimme taittelemassa sitä, huomasin sen yläreunassa pienen repeämän. No ei se mitään, lapsi käyttää vielä pitkään pientä peittoa ja ompelinkin kankaasta eilen pienen pussilakanan. Materiaaliahan jäi vielä paljon ja ompelin samantien kaksi "unikarhua" lakanan kuvioista, tarkoituksenani antaa ne viikonloppuna lahjaksi eräille lapsille. Tyttäremme otti nallukat kuitenkin välittömästi niin innokkaasti omiin hoiviinsa, että täytyy ommella uudet lahjakarhut. Toisella puolella karhu nukkuu ja toisella on hereillä.


Kirpparilta aikoinaan hankittu nukke on lapselle äärimmäisen tärkeä ja usein hän nukahtaa nukkea tai ankkaansa, tai molempia, rutistaen. Nukke ei ollut ihan elämänsä kunnossa enää ostettaessakaan, mutta nyt se viimeistään kaipasi freesimpää ilmettä. Ompelin asuun taakse vetoketjun, joten sen voi välillä pesaista.

Olipa muuten ihanaa ommella pitkästä aikaa!

2 comments:

Liinu said...

Onpa hauskat karhut :)

Maija said...

Kiitos, Liinu! Valmiiksi kuviollisista kankaista on kiva ja helppo ommella pehmoleluja. Lisäsinkin tähän vielä tuon nukkeasian :)