19/08/2012

Farmers' market

Olenko jo ilakoinut brittien luomuintoilusta? Meiltä parin sadan metrin päässä sijaitsevalla koululla on joka sunnuntai Farmers' market, missä myydään luomuvihanneksia ja -hedelmiä, marjoja, kananmunia, leipää ja leivoksia, sushia, italialaisia luomuoliviiliöljyjä, -pastoja ja -riisejä, hilloja... Lisäksi paikalle on pystytetty ainakin joka toinen sunnuntai pyöräkorjaamo.

Tänään käväisin tyttäreni kanssa täydentämässä ruokavarastojamme. Taatusti tuoreet ja herkulliset luomuvihannekset ovat aivan samaa hintaluokkaa kuin Suomessa kaupan perustavara. Eikä niitä tarvitse hirmuisia määriä kolmihenkiselle perheelle ostaa. Selkeästi tyyrein hankinta tänään oli tuo 1,5 litraa punaviinimarjoja - 5 puntaa. Kaikki muu kuvassa oleva irtosi 14 punnalla. Kiinteät ostokset pakataan aina sellaisenaan omaan kassiin, jolloin jätevuorikin on huomattavasti pienempi kuin supermarketista ostettuna.

Ainakin tänä sunnuntaina vihanneksia ja hedelmiä oli myymässä läheinen Wortonin luomutila, Worton Organic Garden, mihin täytyy ehdottomasti mahdollisimman pian tehdä pyöräretki.


2 comments:

Liinu said...

Olen niiin kade! Miksei täällä ole tuollaisia sopuhinnan paikkoja?

Maija said...

No älä muuta sano, kai täällä on rutkasti enemmän tarjontaa ja kysyntää.