13/08/2012

View-Master

Oxfordin kirpputoritarjonta on köyhää Suomen apajiin verrattuna ja intohimoisena kirppiskoluajana tämä seikka on ollut hiukan masentavaa huomata. Aiemmin meillä oli tapana hankkia lähes kaikki vaatteet, lelut ym. tarvikkeet lapselle käytettyinä. Myös itselle on tullut ostettua paljon hyviä vaatteita, astioita ja huonekaluja vuosikausien ajan kirpputoreilta. Ehkäpä joku viikonloppu hurautan itsekseni Lontooseen tonkimaan suurkaupungin aarreaittoja. Toisaalta yritämme pitää asuntomme täällä hyvässä järjestyksessä ja kartamme ylimääräistä tavaraa.

Emmaus-kirpputori itä-Oxfordissa myy suomalaiseen silmään aika eksoottista ja kiehtovaa roinaa uskomattoman halpaan hintaan - lähinnä kaapit ja lipastot saivat kuolan valumaan. Ostin sieltä melko heti tänne muutettuamme kolmella punnalla pienen kokoontaitettavan puisen pöydän, joka on aivan täydellinen ulkopöydäksi.

Oxfam on Uffin tai Fidan tapainen second hand -liike, ja niitä puljuja on kaupungissa useampikin. Samantyylinen pieni kirppis on Scope, mihin tänään kuskasin pyöräntarakalla säkillisen vanhoja vaatteitamme. Ja siellä hyllyllä se nökötti minua odottamassa: View-Master! Ja mukana peräti kolmetoista kuvakiekkoa! Hintaa kolme puntaa ja nappasin vekottimen ja kiekot silmänräpäyksessä mukaani. Hauskimpia ja aivan uskomattoman hienosti tehtyjä ovat muutama Karhuherra Paddington -kiekko. Yksinkertainen 3D-tekniikka saa aikuisenkin vielä innostumaan valtaisasti. Mieheni oli aivan hurmiossa, kun kotona esittelin löytöäni, ja tytär kiskoi vehjettä kädestäni, kun halusin itsekin katsoa kuvat läpi. Hupaisaa. Yksinkertaiset muistot lapsuudesta ovat vain jotenkin taianomaisia kaiken tämän tekniikan keskellä.


1 comment:

Liinu said...

Ihan huippulöytö. Minnekähän se oma lapsuusaikainen View-Master onkaan joutunut...