12/02/2013

Suuri ristipistohuijausKirpparille oli tuotu paljon vanhoja käsityötarvikkeita, jotka olivat kuitenkin vielä alkuperäisissä paketeissaan. Sain halpaan hintaan monta ompeluvälinettä, joita olen ollut aikeissa muutenkin hankkia.

Ostin myös 80-luvun ristipistotyökankaan, joka sekin oli paketissaan. Mallikuvassa kankaasta oli ommeltu tilkkutyönä iso päiväpeite. Itse kankaaseen oli painettu ristipistoa varten mallikuvio pesussa irtoavalla värillä. Samaa kuviota oli kuusi kappaletta, eli aika iso pinta-ala yhteensä.

Pyörittelin kankaita muutamia päiviä mietiskellen miten niitä voisi hyödyntää. Ristipistotöitähän on näkynyt sisustusblogeissa ja -lehdissä milloin millaisessakin muodossa jo jonkin aikaa ja itseänikin tuo tekniikka viehättää, tosin ei ihan perinteisessä monesti suht' kulahtaneessa muodossaan. Eräänä iltana sitten sitten välähti: Ruksin kuviot kangastussilla sen sijaan, että homehtuisin ikuisuuksia sohvannurkassa neulan ja langan kanssa. Silittämällä tussijäljestä tulee pesunkestävä, kun taas siniset mallikuviot häviävät pesussa.

Kerrassaan hauskaa hommaa, jopa terapeuttista. Ja ihanan nopeaa. En ole ihan vielä keksinyt lopullista käyttötarkoitusta kankaille. Ehkä tyynynpäällisiä, tai sitten uusi päiväpeitto lapsen sängylle. Osana jotakin vaatettakin tuo kuvio voisi olla hauska.

4 comments:

MB said...

Tyylikäs ratkaisu!

Maija said...

Kiitos!

Liinu said...

Ehdottomasti johonkin vaatteeseen!

Unikuu said...

tosi nasta ja hyvä löytö.