28/03/2013

Pääsiäinen
Pääsiäisen valmistelu on jatkunut ja oikeastaan juhlintakin on jo alkanut, koska sitä mukaa, kun herkkuja valmistuu, niin me myös maistamme. Mitään erikoista ohjelmaa ei ole tiedossa, sillä mahdollisten vieraiden tulokin peruuntui. Mukavaa kuitenkin kokeilla uusia reseptejä ja herkutella tyttären kanssa.

Sulkakoristeiset munankuoret tein seuraavasti: Piirsin sulat, skannasin piirustukset, vaihdoin taustavärin munien väriin sopivaksi, tulostin ohuelle paperille, leikkasin kuvat ja liimasin tyhjennettyihin muniin. Sivelin päällekin liimaa kiillon aikaansaamiseksi.

Pienet suklaaherkut ovat terveellistä sorttia - tässä taloudessa ei sokeria käytetä. Vaaleampi alapuoli on sokeritonta luomu maapähkinävoita, mihin sekoitin vesihauteessa vähän kylmäpuristettua kookosöljyä ja hunajaa. Päällinen on itsetehtyä raakasuklaata. Tarkempi ohje löytyy täältä.


/ / /


We're getting ready for Easter and testing new recipes. These tiny chocolate cupcakes are very healthy - we never use sugar in anything. The lighter colored bottom is sugarfree organic peanut butter mixed with a small amount of organic virgin coconut oil and honey. The top layer is organic homemade raw chocolate.

I made the feather eggshells like this: First I drew the feathers, scanned the drawings and replaced the colour of the background. Then I printed the pictures on thin paper, cut them out and glued onto the emptied eggs. To make them glossy I applied some glue on the eggs and on the decals too.

3 comments:

Anonymous said...

Inkkarisokerihan on ihan terveellistä. Etkö halua sitäkään käyttää?

Maija said...

Käytin aiemmin intiaanisokeria jonkin verran, mut nyt sekin on jäänyt ihan luonnostaan pois. Vielä parempia vaihtoehtoja kun on. Steviaa meillä myös on kaapissa, mutta en osaa käyttää enää sitäkään, kun se tuntuu jotenkin liian makealta verrattuna siihen, mihin on tottunut.

Liinu said...

Todella kauniita nuo pääsiäiskoristeet. Innoitit minua kokeilemaan taikataikinaa myös. Tein sen ruususuolaan (tiedän, haaskausta oli, mutta muuta suolaa ei sunnuntai-iltana sattunut olemaan kaapissa :) ) ja taikinasta tuli siksi hiukan tummempaa, hiukan punertavaa, mutta eipä haittaa.