15/01/2014

Olohuone ilman sohvaa
Sisustusaiheinen postaus piiiitkästä aikaa.

Muutto siis pian edessä ja tavarasta pitäisi päästä eroon. Olemme innostuneet tästä projektista (taas kerran) ihan niin, että se tuntuu yhteiseltä harrastukselta.

Emme halunneet ottaa isoa sohvaa enää mukaan Suomeen, koska meillä ei olisi ollut sille edes tilaa Helsingin asunnossa. Ei muuta kuin kaupittelemaan nettikirppikselle. Joulun alla ei ollut paljoakaan kiinnostusta, mutta nyt tammikuussa porukka oli enemmän sohvantarpeessa. Eräs nuori pari sen sitten nappasi ja olikin hankinnastaan erittäin onnellisia. Ja me olimme tyytyväisiä, kun muutettavaa tavaraa on iso möhkäle vähemmän ja käärimme siitä ihan hyvät rahatkin. Se olikin erinomainen sohva ja tosi hyvässä kunnossa. Palveli meitä hienosti. Kiitos, sohva.

Tällä hetkellä olo-/ruokailuhuoneessa onkin ihanan avara tunnelma. Kuvittelin lapsen pillahtavan itkuun, kun rakkaasta lepo- ja leikkipaikasta luovuttiin, mutta olohuoneen lattialla aukenikin aivan uusia temppuilu- ja leikkimahdollisuuksia.

Mitä tästä opimme? Mitä vähemmän tavaraa ja huonekaluja, sen parempi. Ainakin meille. Eikä tarvita isoa asuntoakaan. Aikaisemmin haaveilin aina vaan isommasta ja isommasta kodista, missä olisi paljon säilytystilaa ja monta huonetta, mutta nyt ajatusmaailmani onkin keikahtanut ihan päälaelleen. Mitä vähemmän kamaa kaapeissa ja komeroissa, sitä vähemmän on ylimääräistä tavaraa ajatuksissakin.

Hankalinta minulle on lapsen lelujen karsinta. Lapselle itselleen se ei tunnu olevan mikään ylitsepääsemätön ongelma, mutta kun minä tykkään niistä kaikista ihanista kapistuksista. Ei auta muu, kuin ottaa itseään niskasta kiinni ja ruveta taas karsimaan - hyvä mieli siitä tulee kuitenkin, meille kaikille./ / /It's been a long time since I've posted anything about our home. In just a few weeks we'll be moving again and it's time to get rid of "everything". We're totally hooked on minimalism now with my husband. Selling and donating our excessive furniture, clothes and anything we can think of has become a mutual hobby of ours.

The biggest item we wanted to get rid of was our huge sofa. It was a lovely piece of furniture and we've enjoyed it very much, all three of us. And our guests have always liked it too. But after we sold it to a very happy young couple, we were relieved. We wouldn't have had a place for it in our flat in Helsinki and taking it all the way back to Finland sounded like a pretty dull idea.

We actually love how the living/dining area now looks and feels like. All that space!

Over the years we've learned not to fill our home with too many pieces of furniture and are determined not to collect any clutter. I used to dream of a bigger home with more closets and other storage space, but nowadays my way of thinking is totally different. I want us to be free from the feeling that owning too many things causes. It's so much better to be able to focus on more important things in life.

Last time we moved (from Finland to UK) we got rid of our car, microwave oven, electric kettle, toaster and lots of other kitchen appliances, and couldn't be happier about those decisions.

The hardest thing for me is to give away our daughter's books and toys. I just love the look of most of them and she does use everything she has in her room. I just have to make quick decisions and start eliminating. I know we're going to feel better afterwards anyway, every one of us.

6 comments:

Niina said...

Karsiminen on niin vaikeaa. Minä pääsin viime muutossa paljosta eroon, mutta jotenkin sitä alkaa taas pikku hiljaa kertyä. Sinulle on muuten haaste blogissani, jos innostut. Ei paineita :)

Maija said...

No niinpä, siihen karsimiseen tarvitaan vakaa päätös ja oikea mielentila, plus hyviä syitä. Ja niitä meillä nyt riittää.

Kiitos hauskasta haasteesta! :)

JohannaL said...

Löysin juuri blogisi joka on tosi kiva. Tervetuloa vierailemaan myös meille: www.kotiaurorassa.blogspot.com

Maija said...

Kiitos, Johanna! Tervetuloa!

Tiia said...

Onpa ihanan raikasta! Valkoinen pienillä väriripauksilla on niin kaunista. Tykkään noista ikkunan edessä olevista isoista koreista! Kuulostaa tosi hyvältä, että te molemmat olette mukana tavaroiden läpikäymisessä. On kivaa tehdä se yhdessä ja vielä niin, että se tuntuu molemmista mukavalta, niinkuin teillä selvästi.

Tavaroiden karsiminen on niin vapauttavaa! Tosin itse en pyri siihen, että olisi mahdollisimman vähän tavaraa, mutta kuitenkin niin että ei ole liikaa turhaa. Käyn kaapit säännöllisesti läpi ja se on jotenkin terapeuttista (kuten muukin siivoaminen, heh!) On kiva olla koko ajan perillä, mitä kaikkea kaapeissa on. Kun muutimme tuonne uuteen kotiin, laitoin vielä raaemmalla kädellä tavaroita myyntiin ja keräykseen. Nykyään olen entistä tarkempi siitä mitä uutta kotiin ostan. Ystäväni leikkaaman Tavarataivas-dokkarin katsominenkin antoi lisää ajateltavaa. Kiva tunne kun on löytynyt omalle porukalle sopiva tasapaino ja ympärillä juuri niitä tavaroita ja huonekaluja, joista tulee kaikille hyvä olo.

Maija said...

Kiitos kommentista, Tiia. Korit ovien edessä on hankittu fairtrade shopista. Sun kanssa samansuuntaisia juttuja kirjottelinkin jo tänne joskus viime vuoden puolella tästä samasta aiheesta.

Tässä samalla tietenkin kulutustottumukset muuttuvat entistäkin vaatimattomammiksi. Varmaan tämän blogin sisältökin muuttu jonkin verran.