16/02/2014

Oranssia ja kukkaa talven keskellä
Terveiset Savosta. Piipahdimme siellä vuodenvaihteessa joululomareissullamme. Olin innosta pinkeänä, kun pääsin siskoni kanssa koluamaan pitkästä aikaa suomalaisia kirppiksiä ja vielä entiseen kotikaupunkiini.

Savonlinnan kierrätyskeskuksesta löytyi vaikka mitä, enkä voinut kyllä kaikkea himoitsemaani ostaakaan. Oranssikukallinen pöytäliina oli piristävä löytö, jota olen kaavaillut lapsenhuoneen verhoksi. Pituus ei ehkä riitä, mutta sitähän voi jatkaa esim. yksivärisellä oranssilla kankaalla. Lisäksi mukaan lähti varsin edulliseen hintaan vanhoja kannellisia lasipurkkeja, joista on aina tällaisella pähkinä-, siemen-, rouhe- ym. hamsterilla puutetta keittiössä. Lapselle luistimet kahdella eurolla. Pappa on parhaillaan eliminoimassa niistä noita kaunoluistinten terien väkäsiä, niin eivät haittaa menoa.

Pelastusarmeijan kirpputorilta ostin äidilleni kahdella eurolla valurautapannun, jonka hinta myöhemmin tsekattiin netistä: 75 euroa uutena. Kunnon kuuraamisen jälkeenhän siitä tuli parempi kuin uusi ja se myös kestää ikuisesti. Äiti on ollut todella tyytyväinen. Eihän puuhellalla sovi muilla pannuilla käristelläkään, kuin vanhalla kunnon valurautaisella./ / /We stopped by in Eastern Finland during the Christmas holidays. Usually the further you get from Helsinki the cheaper the flea markets are and you can find pretty awesome stuff. No wonder I was eager to get my hands on all the treasures.

The tablecloth with orange flower print was a cheery find - I'm thinking it would make a nice curtain for the child's room. I also found old glass jars with glass lids - I always have nuts, seeds, flour etc. to put in them in the kitchen. Skates for the girl, only two euros.

I also bought a high quality cast iron skillet for my mum, two euros. My parents have a wood-burning stove - what else can you imagine using on it than good old cast iron..?

4 comments:

Unknown said...

No herranjestas! Oot sitten pyörähtäny ihan kotinurkilla :) Maailma on pieni, vaikka kahdesti piti lukea, että Savonlinnako tosiaan.. :)

Maija said...

Hauskaa, Sirpa! Olisi ehkä pitänyt kirjoittaa, että entinen opiskelukaupunki, mutta Savonlinna on mulle muutenkin niin tuttu paikka, että ihan kodiltahan se silloin tuntui.

Teillä on siellä hyvät kirppisapajat! :)

Unknown said...

Vuosina 97-00 tuli opiskeltua Taidelukiossa, joten koti/opiskelukaupunkihan se on :) Tällä hetkellä asutaan "naapurissa" eli Kerimäellä.

Kirppikset ovat mahtavat, sikäli mikäli niitä kerkiää koluamaan :)

Maija said...

Ohoh, no me ollaan oltu samaan aikaan taidelukiossa! Kävin sitä -95-98.

Siskoni asuu siellä päin ja pyydänkin häntä toisinaan etsimään kirppiksiltä, jos tarvitsen jotain erityistä.