01/03/2014

Uusi vanha kaappi

Keittiötilan seinustalle tarvittiin jonkinlainen säilytyskaluste, joten kävin tutkimusretkellä vanhempieni ja veljeni varastoissa. Silmääni osui sitten tämä vanha taso, jonka muistan olleen vanhempieni makuuhuoneessa vuosikausien ajan. Arvuuttelin pitkään mahtaisiko se olla liian pitkä tähän tilaan, mutta kun se kannettiin paikoilleen näytti siltä, kuin se olisi siihen tehty. Kyselin isältäni kaappivanhuksesta ja yllätyksekseni hän kertoi itse tehneensä sen joskus 60-luvulla, alunperin kirjahyllyn alatasoksi.

Kuvissa pinta näyttää eläväisemmältä, kuin mitä se oikeasti on. Vahasin pinnan tummalla antiikkivahalla, mikä paransi sen kuntoa ja tasoitti väriä.

Tunnearvon ja mieleisen ulkonäön lisäksi taso on mahtavaa säilytystilaa tavaroille, joiden ei halua olevan näkyvillä ja pölyyntymässä. Laatikoihin sujahtaa pikkutavaraa, kuten kyniä ja lapsen askartelutarvikkeita, ja kaappeihin papereita, lehtiä, kameran osia yms.

Käväisin muuten matto-ostoksilla - minusta tuo Annon Nami-matto sopi näöltään hyvin kaapin viereen. Tasolla seinään nojaileva maalaus on oma työni vuodelta 2006.


Mitä mainiointa viikonloppua!/ / /We needed some kind of sideboard for a space in the kitchen area, so I went and had a look around in my parents' and brother's stashes. Lucky me, I found an old stand made by my father in the 60s, and it was like it was made for the space.

It's also perfect for hiding stuff that you don't want to have on show all the time, for example papers, craft supplies, camera components etc.

The painting of a woman is my own work, year 2006.


Wishing you a happy weekend!


6 comments:

Tanja said...

Hurmaava lipasto! Ja eipä paljon tuon paremmin olisi voinut paikalleen sopia, vaikka olisi mittatilauksena tehty. Oikea aarre!

Maija said...

Kiitos, Tanja! Olen aivan samaa mieltä, kallisarvoinen esine.

Saija said...

Onpa kaunis ja mahtavaa vielä, että isäsi on sen tehnyt!

Maija said...

Niinpä, Saija! Tuosta vaan nikkaroinut. Kuvissa näkyy huonosti, etenkin tummaa lattiaa vasten, mutta nuo mustaksi maalatut puujalatkin ovat minusta ihan superhienot :)

Liinu said...

Tuo on kyllä niin hieno! Paljon terveisiä isälle.

Maija said...

Terveiset ja kaikkien ihastelut välitetään isälle :) Liinu, olipa tosi kivaa, kun kävitte jo kylässä!