21/03/2014

Uusia tuulia lapsenhuoneessaHuomasin kangistuneeni samoihin kaavoihin ja väreihin lapsenhuoneen sisustuksessa ja koko paikka rupesi tuntumaan minusta tunkkaiselta eikä ollenkaan inspiroivalta. Lapsenhuoneen ja muut kodin tilat yhdistää iso oviaukko, joka suljetaan yöksi liukuovella. Iso oviaukko tuo mahtavasti avaruutta koko asuntoon, mutta vaatii myöskin sitä, että huoneiden sisustukset sopivat hyvin yhteen. Näin ollen on mukavaa, jos lapsenhuoneeseenkin päin katsoessa näkee jotain rauhallista ja miellyttävää, eikä pelkästään leluja ja muita "lapsellisia" juttuja.

Tytön huone on aina ollut sisustettu pääasiassa kirkkanpunaisella, valkoisella ja oranssilla, ja niiden ylivalta rupesi nyt kyllästyttämään. Kirppari- ja alekankailla tuli hetkessä raikkaampi ja "aikuisempi" ilme vain muutamalla eurolla. Heivasin ylimääräisiä sisustusesineitä varastoon odottelemaan kirppiksellepääsyä, ja kun vielä vaihdettiin ison kaapin ja sängyn paikkaa, niin palaset rupesivat loksahtelemaan paikoilleen.

Vielä pientä säätöä, esimerkiksi lempivärini vihreän lisäämistä vaikkapa jollakin huonekasvilla, niin alkaa olla taas erittäin viihtyisää, ainakin meidän mielestä.

Tässä muutama nopeasti napsittu kuva ja varmasti lisää myöhemmin. Me hurautamme bussilla maalle viikonlopun viettoon, toivottavasti se on iloinen ja aurinkoinen meillä kaikilla!/ / /After feeling pretty uninspired about what to do with the decoration in the child's bedroom, I'm feeling good and enthusiastic again! A few simple and very cheap changes have made all the difference.

I will be adding more photos later, but now it's time to get on a bus and head for the countryside for the weekend. I wish it will be cheery and sunny for all of us!

8 comments:

Niina said...

Kaunis ja tasapainoinen kokonaisuus! On muuten näpsäkän näköinen lastensänky, mistä olette löytäneet. Meille tarvittaisiin myös jossain vaiheessa kuopukselle oma sänky, nukkuu isoveljen kanssa jalat limittäin, mutta aika ahdas meininki alkaa olla...

Maija said...

Kiitos, Niina! Olen kyllä nyt nautiskellut tuosta uudesta rauhallisemmasta tunnelmasta.

Sänky on ostettu Kierrätyskeskuksesta 2-3 vuotta sitten, se oli meillä Englannissakin mukana. Pinnasänky myytiin siellä pois. Toivottavasti tekin löydätte jostain mieleisen!

SarP said...

Pinterestissä törmäsin teidän lastenhuonekuvaan ja tulin heti "kylään".
Ihanasti neutraaleja ja kirkkaita värejä olet käyttänyt.
Mielenkiintoinen ja silti tyyni.

Maija said...

Tervetuloa, Sar P! Mukavaa, että eksyit vieraisille. Ja kiitos kehuista, tuli hyvä visio ja olen itsekin tyytyväinen lopputulokseen :)

Ane / Tekemisen maku said...

Ihana tuo punainen nojatuoli! <3 Minä myös eka kertaa vierailulla täällä :).

Maija said...

Kiitos, Ane! Tervetuloa! :) Nojatuoli on isäni tekemä, joskus 70-luvulla. Meillä on niitä kaksi, kaivoin ne hiljattain esiin ja verhoilin uudelleen.

tiku tiku said...

oh love this room for kids <3

Maija said...

Thanks for your comment, tiku tiku! :)