25/03/2014

Valaisinvanhuksen uusi elämä


Tämänkertainen tuliainen maalta pääsi loistamaan lapsen huoneeseen. Vanha lamppu löytyi viime kesänä, kun aittaa tyhjennettiin sen siirtämistä ja korjaamista varten. Äiti muisteli hänenkin lapsuudenkodissaan olleen ihan samanlaisen valaisimen. En osaa itse arvioida tämän yksilön ikää ollenkaan, mutta kaunishan se on kuin mikä. Hyvällä tuurilla ihana ohut valkoinen lasivarjostin on säilynyt ehjänä. Messinkiosat olivat aivan siniharmaan patinan peitossa, niitä oli kiva kiillotella. Aika palkitsevaa hommaa muutenkin tuollaisen vanhuksen henkiinherättäminen.

Kävin ostamassa vielä valkoisen kangaspäällysteisen johdon ja tuollaisen ison polttimon, mikä on minusta aika hauska pari pienelle varjostimelle./ / /I found this very old lovely ceiling light at my parents' place. Fortunately the thin glass shade was unharmed and I only had to polish the brass parts, which were all gray and green.

Today I bought a new cord and a big bulb and placed it in our daughter's room. Looks kind of fun and sophisticated at the same time.

3 comments:

Niina said...

Sehän on kaunis ja suuri polttimo juuri viimeistelee koknaisuuden. Mistä muuten ostit polttimon, tulipa mieleen, että minulla olisi myös yksi lampputuunausidea, johon se sopisi.

Maija said...

Clas Ohlsoniltapa hyvinkin, sieltä tuntuu löytyvän kaikkea. "Glob" oli polttimon nimi.

Laita sitten kuvia sun lampusta! :)

Niina said...

No, mulla kävi Ohlsonin Clas mielessä, täytyypä vierailla siellä!