04/04/2014

Viikon herkku

















































































































Ehdin vihdoin testaamaan kirpparilta löytämiäni metallisia leivosmuotteja, ja näistä raakakakkusista tuli todella herkullisia. Kiitos siskoni, jolta olen saanut kielen mennessään vievien raakapatukoiden ohjeen.

Siskon kirjoittamasta ohjeesta poiketen tein näihin vain kaksi kerrosta - jätin toffeekerroksen pois. Päälle ripottelemani mulperinmarjat toivat kuitenkin näihinkin toffeenmakua. Kookospalmusokerin sijaan käytin makeutukseen hunajaa.

Näillä määrillä leivoksia tuli 22 kpl ja lisäksi pieni "kakku" neliönmalliseen Teema-lautaseen.


Pähkinäpohja:
4 dl cashewpähkinöitä
3 dl kookoshiutaleita
1 dl makeuttamatonta (luomu)maapähkinävoita
1 dl siemeniä (auringonkukan, seesamin)
4 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1-2 rkl hunajaa
0,5 - 1 tl ruususuolaa

Suklaakuorrutus (määrät noin):
1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
0,5 dl kaakaovoita
1 rkl hunajaa
pari tippaa vaniljauutetta
ripaus ruususuolaa
0,5 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl carobjauhetta
(1 rkl tocoa)

Päälle:
Mulperinmarjoja
Kaakaonibsejä


Blendaa kaikki pohjan ainekset melko tasaiseksi massaksi esim. tehokkaalla blenderillä. Lusikoi ja tasoita vuokiin, jätä tilaa suklaakerrokselle.


Sulata ja sekoita vesihauteessa öljy, kaakaovoi ja hunaja. Lisää vanilja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää öljyseokseen. Sekoita tasaiseksi ja lusikoi vuokiin pähkinäpohjan päälle. Ripottele päälle mulperinmarjoja ja kaakaonibsejä.

Laita pakastimeen jähmettymään - noin 20 minuutin kuluttua on valmista. Säilytä valmiit leivokset pakkasessa tai jääkaapissa.



Herkullista viikonloppua!



/ / /



I made some raw chocolate cupcakes, healthy and super delicious. Plus very easy to make. You get approximately 30 cupcakes with this recipe.


Peanut crust:
4 dl cashews
3 dl desiccated coconut
1 dl unsweetened (organic) peanut butter
1 dl seeds (sunflower, sesame…)
4 tbsp virgin coconut oil
1-2 tbsp honey
0,5-1 tsp salt (himalayan)

Chocolate layer:
1 dl virgin coconut oil
0,5 dl raw cocoa butter
1 tbsp honey
few drops vanilla extract
salt (himalayan)
0,5 dl raw cocoa powder
2 tbsp carob powder
(1 tbsp toco powder)

Mulberry seeds, cocoa nibs


Place all of the crust ingredients into a food processor and mix until well combined.

Put one spoonful of the mixture into cases (I had small metallic ones), leaving space for the chocolate topping.



Melt coconut oil, cocoa butter and honey in a double boiler. Add the vanilla. Mix the dry ingredients together and add to the oil mixture. Mix until smooth and add a layer on top of the cakes. Finally sprinkle some mulberry seeds and cocoa nibs for toffeelike taste and decoration.

Place into the freezer - the cupcakes will be set in about 20 minutes. Keep them in the freezer or in the fridge. Enjoy!



5 comments:

Niina said...

Näyttävät tosi herkullisilta. Tekisikin mieli kokeilla jotain tuollaista. Ovatko nämä tosi tymäköitä (eli ettei voi syödä montaa)? Joskus raakakakkkusia olen saanut lahjaksi (eri ohje tosin), ja olivat hiukkasen kitkeriä. Mites nämä?

Maija said...

Kiva, kun kysyit, Niina! Näitä ei voisi ikimaailmassa kuvailla kitkerän makuisiksi. Ovat itseasiassa mun makuhermoille hiukan liiankin makeita ja seuraavalla kerralla laitan vielä vähemmän hunajaa.

Ollaan siskon kanssa testattu niin paljon näitä raakaleivonnaisia, että tiedetään jo aika hyvin, että mikä toimii ja mikä ei. Voin todella lämpimästi suositella kokeilemaan esim. juuri tällä reseptiä :)

Ai niin ja näistähän tuli sen verran isoja, että kaksi leivosta kerralla on aika maksimi..

Reko said...

Sokerihiiriä edustavana osapuolena voin todeta, että nämä oli todella makeita.

Niina said...

Hei, kiitos täydennyksestä. Olen itsekin melkoinen sokerihiiri, joten nämä menivät kyllä kokeilulistalle.

Maija said...

Kerro sitten, mitä pidit! :)