31/05/2014

Metsäretkellä Nuuksiossa / Camping in a national park

Virkistävä tuulahdus luonnonhelmasta, Nuuksion kansallispuistosta. Sinnehän pääsee aivan helposti junalla ja bussilla, ja kun viitsii patikoida muutaman kilometrin, pääsee hiljaisille telttailupaikoille peilityynien lampien ääreen nautiskelemaan luonnonrauhasta.

Sää oli oikein sopiva metsässä palloiluun, ei liian kuuma eikä liian kylmä. Hyvillä varusteilla ei tarvitse yölläkään palella. Hyttysiäkään ei liiemmin nähty.

Lapsuudessani meillä oli iso ja korkea keltainen teltta pystytettynä puutarhaan koko kesän ajan. Joskus telttoja oli kaksi vierekkäin, koska me kaikki lapset halusimme leikkiä ja nukkua siellä. Kerran nukuimme siskoni kanssa ihan taivasalla, siskoni pihakeinussa ja minä patjalla maassa. Siili tuli yöllä nuuhkimaan.

On muuten kiva pieni kirja tuo Otavan Tunnista lintu. Se kulkee aina tytön repussa ja on käytössä usein myös kaupungissa./ / /We spent a day camping and hiking in a national park nearby Helsinki. It was fun and exciting, we slept in a tent and all. Must do it again, soon.2 comments:

Niina said...

Ihan täydelliset kuvat, nautin! Ja ootte te reippaita, vaikka minkälaista retkeä on tehty :)98

Maija said...

Kiitos, Niina! :) No niin mekin nautittiin, kaikenlainen reissaaminen on niin mukavaa :)