06/10/2014

Helppo kotitekoinen muovailuvaha / Easy homemade play dough

Muovailuvahaa ollaan tehty ennenkin itse ja aiheesta on täällä blogipostauskin. Silloin testattuun ohjeeseen tuli viinikiveä, minkä nyt jätin tästä ohjeesta pois. Nythän tähän ei tule muuta kuin vettä, suolaa, vehnäjauhoja ja ruokaöljyä, sekä mahdollisesti elintarvikeväriä.

Pizzan ja piirakan tekeminen muovailuvahasta oli muuten huippuhauskaa!


Helppo muovailuvaha

5-6 dl vettä
2 dl hienoa suolaa
4 dl vehnäjauhoja
3-4 rkl ruokaöljyä
(elintarvikeväriä)

Liuota suola kiehuvaan veteen ja sekoita kaikki aineet keskenään. Voit myös yksinkertaisesti sekoittaa kaiken keskenään kylmänä, ilman veden keittämistä. Sekoittaminen käy parhaiten käsin vaivaamalla. Jaa valmis taikina pienempiin osiin ja värjää elintarvikeväreillä. Kokeile muovailua ja lisää vettä, jauhoja tai öljyä tarpeen mukaan. Jos haluat kaulia muovailuvahaa, voit käyttää tarttumisen estämiseksi jauhoja.

Hauskaa muovailua!
/ / /Very easy homemade play dough

5-6 dl water
2 dl fine salt
4 dl wheat flour
3-4 tablespoons vegetable oil
(food colouring)

Dissolve the salt into boiling water, or simply mix all the ingredients together without heating the water. The easiest way to mix the dough is by hand. Divide the mixture into smaller pieces and dye them with food colouring. Check the consistency and add some water, flour or oil depending on how the dough feels like when moulded.

Have fun!
2 comments:

Niina said...

Oi, hauskalta näyttää. Tässähän tuli suorastaan makeanhimo, jotenkin niin marsipaaninoloista muovailuvahaa ;)

Maija said...

No niinpä, Niina! Pienempi lapsi voisi kyllä innostua oikeasti maistamaan "pitsaa" tai "piirakkaa" :D Mutta eipä se haittaa, kun on syötävistä aineksista tehty.