15/02/2015

Now I Know My ABC's


Olen ehkä jo aiemminkin maininnut lapsemme kiinnostuksesta kirjaimia, kirjoittamista ja lukemista kohtaan. Jostain syystä sellainen innostus hänellä on ollut tosi pienestä asti, ja varmaankin juuri sen takia on tullut hankittua ja saatua monenlaista tavaraa aiheeseen liittyen. Suurin osa kirppislöytöjä, eikä tässä ole edes kaikki… Englannissa asuessamme lapsi kävi montessoripäiväkotia, jossa kirjoittamisen ja lukemisen opettelu oli jo kolmivuotiaiden päiväohjelmassa isossa osassa. Sama pyrkimys ja kehitys on jatkunut nyt Suomessa kansainvälisessä päiväkodissa, ja kyllä se harjoittelu kummasti jaksaa kiinnostaa kotonakin. Tyttö osaa nyt kirjoittaa aika hyvin pienellä avustuksella, osaa siis erottaa sanoista erilliset kirjaimet ja kirjoittaa ne oikeassa järjestyksessä. Lopullinen lukemisen oivaltaminenkin on varmaan aika lähellä.

Yhdessä kuvassa näkyvän kirjainlottopelin tein itse.

Katso myös nämä aikaisemmat ideat:

Kirjainharjoitusvihko liitutaulutarrasta
Papuaakkoset
Itsetehty liitutaulu/ / /For some reason our daughter has always been very interested in letters, writing and reading. She went to a montessori nursery in the UK while we lived there, and that's where she got even more interested in learning the alphabet. Now she's in an international daycare here in Finland, and recently she's made great progress with her writing and reading skills.

To support her interests, we've got quite a few alphabet themed items she/we can play with. These are mostly very affordable flea market and charity shop finds.

The black and white alphabet lotto game (in Finnish) I made myself.

Take a look at these DIY ideas from earlier, too:

Chalkboard practice book
Butter bean alphabet
DIY chalkboard with letters and numbers
2 comments:

Leyla said...

I love the one with the apple bell cat! Beautiful finds! :)

Maija said...

Thanks, Leyla! The wooden set is my favourite, too :)