26/04/2015

Neljä poimintaa Kierrätystehtaalta / Four Craft Fair Picks


Reisun kierrätetystä pitsistä valmistetut korvakorut herättivät huomioni omaperäisyydellään. Pitsikorviksia on tietty nähty ennenkin, mutta Reisun korvisten muotokieli on kivan simppeliä ja modernia materiaalista huolimatta. Tekijä Tiia Kirjavainen kertoi myös pitävänsä työskentelyssä siitä, että graafisten muotojen työstämisessä pääsee käyttämään enemmän luovuutta, kuin pelkkien pitsiruusujen irti leikkaamisessa.


Jos olisi ollut enemmän aikaa ja energiaa, olisin mieluusti jäänyt tarkastelemaan lähemmin Anu'skon kenkiä. Merkin Facebook-sivuilta löysin tiedon, että Anu'sko on paimiolaisen Suutaripalvelu Viimeisen Niitin tuotemerkki ekologisille ja usein myös kierrätymateriaaleista valmistetuille jalkineille ja asusteille.
Materiaalina käytetään esimerkiksi räjäytysmattoja.
Piret Kändler on käsittääkseni tallinnalainen taiteilija, jonka valmistamaa keramiikkaa ihastelin Kierrätystehtaalla. Aika söpöä!


Design Rita -merkin takana on taiteilija Rita Rautaneva-Tuomainen. Nämä vetoketjukorvikset ja myös myytävänä olleet mittanauhoista tehdyt korut sopisivat tietysti vaatetusompelijalle… Ritalla on myös oma liike Iso Roobertinkadulla./ / /I had a quick glance through a large craft fair yesterday here in Helsinki. The annual fair is mainly about recycling and small craft businesses.

"Recycling Factory (Kierräystehdas) events are organized and coordinated by Kierrätystehdas Assoc. established in 2010. The purpose of the association is to produce events, conferences and development projects related to recycling, ecology, ethics and sustainable development and to share information on these themes." (Kierrätystehdas on Facebook)


My picks (images above):

Reisu - recycled lace earrings
Anu'sko - recycled footwear
Piret Kändler - ceramics
Design Rita - zipper slider earrings
No comments: