29/07/2015

Vuodekatos ja lattiaremontti / DIY Bed CanopyKotimme edelliset asukkaat olivat pintaremontin yhteydessä hävittäneet kaikista huoneista verholaudat ja -kiskot, eivätkä olleet verhoja sen koommin kaivannetkaan. Mikäs siinä, kun joka ikkunasta on kauniit maisemat, eikä näkösuojaa tarvita mihinkään suuntaan. Ei olla itsekään aikeissa mitään verhoviritelmiä tehdä, ja ollaan onneksi totuttu nukkumaan kesät talvet ilman mitään pimennysverhoja.

Lapsellekaan ei tuota ongelmia nukahtaa kesäiltaisin, vaikka aurinko paistaa huoneeseen. Koskapa se paistoi kuitenkin välillä myös suoraan sänkyyn, halusin tehdä jonkinlaisen suojan suoranaista häikäisyä estämään.

Ratkaisu on tosi yksinkertainen: muutama metri kangasta, jonka sivuihin ja päihin ompelin päärmeet, pätkä puurimaa, koukut kattoon ja ripustukseen nauhaa. Nauhat kiinnitin puurimaan kuumaliimalla, jotta verhoa voi siirrellä huoletta pelkäämättä, että rima ja koko verho putoaa alas. Itse kangasta ei ole kiinnitetty millään tavalla, se pysyy kyllä painonsa vuoksi todella hyvin paikoillaan. Se on myös helppo vaihtaa toiseen, jos haluaa vaihtelua katoksen ilmeeseen.

Majamainen paikka on käytännön syiden lisäksi myös lapselle muutenkin mieluisa paikka kömpiä nukkumaan ja leikkimään.


Toinen suunnitteilla oleva asia lapsen huoneeseen on lattian vaihto. Huoneessa on muista tiloista poiketen vanha muovimatto, jonka alla on vielä vanhempi muovimatto. Niiden kunto ja materiaalit eivät ehkä ole mitkään parhaimmat, joten pieni remontti on paikallaan. Tuolla vanhalla matollahan on yritetty imitoida muun asunnon parkettilattiaa, mutta emme ehkä siihen lähde enää. Parkettia ei ruveta asentamaan, eikä laminaatti sopisi tänne yhtään.

Vinyylimuovimattoa siis. Nykyaikaiset matot ovat terveydelle riskittömiä, kestävät mahtavasti kulutusta, ovat helppohoitoisia ja todella helppoja asentaa, sekä tuntuvat lämpimältä ja pehmeältä jalan alla. Väri- ja kuviovaihtoehtoja on myös todella paljon. Ajattelimme yksinkertaisesti valkoista, koska se tuntuisi sopivan kodin henkeen parhaiten, eikä riitelisi muiden laittiamateriaalien kanssa. Valkoinen on myös aina "helppo" ja rauhallinen tausta lapsenhuoneen muuhun sisustukseen./ / /Since we don't have or need any curtains in our current home, I wanted to make some kind of cover for our daughter's bed to keep the sunshine away from her during these light summer evenings.

The canopy was very simple to make: you only need a few metres of fabric, a wooden pole, hooks and string/ribbon. To prevent the whole thing falling down I used hot glue to attach the ribbons onto the pole. The fabric is simply thrown on the pole, and can be replaced with another one when ever you feel like changing the look.

I think it looks cosy and our daughter likes it too.


Another change we're planning is new flooring in the child's room. There's an old vinyl flooring in the room at the moment, and we're not very fond of it. Still, vinyl as a floor material nowadays is actually nice, since they've improved a lot. We're thinking of plain white, but we'll see.

4 comments:

Sanna Matilda said...

Kiva huone! Meillä on yksiväristä Tarkettin Trend 200 -malliston vinyylimattoa, sekä valkoisena että mustana, ja suosittelen niitä kyllä! Yllättäen se on muuten se musta, jossa lika näkyy helpommin. :)

Maija said...

Kiitos kommentista, Sanna Matilda! Sun blogi tulikin hakutuloksiin, kun erilaisia mattoja etsiskelin, kiva juttu :) Ei löydettykään mitään muuta valkoista kuin juuri tuo mainitsemasi Trend-matto, ja se pistettiin eilen tilaukseen. Mukava kuulla, että olette olleet tyytyväisiä! Ja joo, voin uskoa, että siinä mustassa näkyy kaikki helpommin - meillä on ollut kahdessa asunnossa ihan tumma lattia ja yhdessä ihan vaalea, ja se tumma on kyllä vaikeampi pitää siistin näköisenä.

Anonymous said...

Hei!

En tiedä löydätkö kommentin näin vanhasta postauksesta, mutta mistä on tuo hauska kuumailmapallo?

terveisin,

Sanna

Maija said...

Hei Sanna!

Olen löytänyt kuumailmapallon Savonlinnasta kierrätyskeskuksesta, joten valitettavasti mulla ei ole mitään tietoa mistä se on peräisin alkujaan.