20/05/2016

Näprän askarteluhaaste - lisäaikaa kirjankansille / Recycled Craft Challenge - Book Cover Clock

 

Saamassani Näprän askartelutarvikepussissa oli myös kannet vanhasta kirjasta. Muutamia vuosia sitten tein kirjankansista valokuvakehyksiä. Olisi myös kiva tehdä muistikirjoja käyttäen näitä vanhoja kauniita kansia.

Nyt esinettä kädessä ja pöydällä pyöritellessä tuli mieleen tehdä siitä kello. Koneiston ja viisarit hankittuani kellon tekemisessä kesti ehkä kaksi minuuttia. Kirjankannen keskelle tehdään sopivan kokoinen reikä esimerkiksi poraamalla tai muulla terävällä esineellä kaivertamalla. Sen jälkeen ei muuta kuin koneisto, viisarit ja paristo paikoilleen, ja valmista tuli.

Kirjakello on mielestäni myös kiva lahja, sen voi vaikka helposti lähettää postissa. Kannet voi valita lahjansaajan lempivärin tai sisustuksen mukaan, ja kirjan nimelläkin voi olla jokin merkitys.

Muistakaahan Näprän ja Plan B:n Vielä kierros! -pop up shop kauppakeskus Forumissa19.-22.5. Kierrätyskeskuksen sivuilta löytyy kivoja ohjeita ja ideoita, ja MiiMiin Koti -blogista askarteluhaasteeseen tehty ihana hiuskoru!Blogiyhteistyö Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa/ / /Another item I got in the reuse centre craft challenge bag was this old book cover. After I got the idea and purchased the clock mechanism and the pointers it took me about two minutes to have the clock finished and working.

I think there's a cool contrast between the old cover and its new function as a clock. I will probably give it to someone who's into vintage items and recycling.
No comments: