28/03/2017

Kaappien kaappi / The Cabinet
Olen tosi pitkään ihastellut Pinterestissä lastenhuoneiden sisustuksia, joissa on huoneeseen tuotu iso vanha kaappi. Usein kaapit on maalattu jollain mahtavalla kirkkaalla värillä lastenhuoneen menoon sopivaksi, tai sitten pitäydytty värivalinnoissa hempeämmässä tunnelmassa.

Bestå-systeemit, jotka meillä on ollut ensimmäisestä yhteisestä kodista lähtien, saivat nyt lähtöpassit seuraavaan kotiin, kun paikallisessa Facebook-ryhmässä tarjottiin 50-luvulla käsintehtyä koivukaappia. Mikä parasta, tuo ihanuus sijaitsi samalla kadulla, noin sadan metrin päässä. Kaappi jäi siis kotikonnuilleen asustelemaan. Pikkuisen piti käyttää luovuutta sen siirtämisen kanssa (uskomattoman painava!) - mutta onneksi ihanan avuliasta porukkaa löytyi ♡

Vaikka maalattava kaappi oli alunperin ajatuksissa, niin eipä tarvinnut nyt tarttua sutiin - tuo materiaali kun on kuin tehty meidän asuntoon ja tuohon huoneeseen, ja niinhän se tavallaan onkin, kun saman aikakauden taloissa tässä kadulla asutaan.

Sisällä kaapissa on valtava määrä vetolaatikoita, joihin uppoaa kaikki lapsen askartelutarvikkeet, piirustukset ja pikkuesineet, sekä paljon hyllyjä kirjoille ja peleille. Keskiosassa on rekki, jossa nyt roikkuvat juhlamekot ja muut henkareissa pidettävät lapsen vaatteet. Sisällä ovessa oli vielä kaksi ihanaa isoa vanhaa peiliä. Niin ja merkintöjä lapsen pituuskasvusta 70-luvulta, mikä sai minut hykertelemään onnesta.

Mitäs te tykkäätte? Oletteko tällaisen vanhan ja kierrätetyn ystäviä, vai onko uusi ja kiiltävä enemmän mieleen?/ / /If you've been following my "Children" board on Pinterest, you may have noticed my interest in old cabinets and cupboards in kidsroom decor. I was thinking we'd replace our soulless Ikea system with a vintage cabinet, which we could paint with a bright colour, but then I spotted this beauty in a local Facebook recycling group. It was handcrafted in the 50's - a perfect fit to our mid-century home!

The cabinet located in a house on our street, so it kind of stayed where it belongs.

What do you think? Are you a fan of everything old with history and character, or do you prefer things new and shiny?


No comments: