19/05/2014

NokkossipsitTerveisiä maalta! Jäimme lapsen kanssa tänne vielä nautiskelemaan hellepäivistä. Eilen tuli kyykittyä muutama tunti keräilemässä nokkosia ja sisko vinkkasikin sopivasti nokkossipseistä - kaalisipsejähän ollaan jo tehtailtu iät ja ajat.

Nämä tehdään samalla tavalla, paistoaika vain on lyhyempi. Nokkosiin sekoitetaan tilkka öljyä (esim. kylmäpuristettua kookos- tai oliiviöljyä) ja ruususuolaa. Kannattaa sekoitella hyvin, niin että joka lehteen tarttuisi vähän öljyä. Paistetaan 150-200 asteessa muutama minuutti - tarkkaile ja ota pois uunista, kun ovat muuttuneet sopivan rapeiksi. Minun mielestäni päihittävät maullaan jopa ne kaalisipsit, vaikka hyviä nekin ovat.

Tein myös suppilovahvero-nokkosmuhennosta, ai että oli herkkua. Muita hyviä vinkkejä nokkosen käyttöön löytyy esimerkiksi Liinun [hurmio]design-blogista./ / /Hello there! We're spending lovely summer days at my parents' place in the countryside. I've been picking lots of nettle leaves and using them in cooking. Here's my latest experiment - nettle crisps. Extremely healthy and delicious.

Mix a little bit of oil and salt with the nettle leaves. Make sure you've got the oil evenly mixed. Spread on a baking tray on greaseproof paper and bake at max 200 °C for a few minutes, until crisp.

I also made some mushroom & nettle stew. Try using it in pancakes, bread, tea, omelettes and soup, too.2 comments:

Superupee/Santtu said...

Oho, näitä täytyykin testata :) En oo koskaan ollut ihan oikeiden sipsien ystävä, mutta välillä olisi kiva napostella jotain muutakin kuin dippikasviksia.

Maija said...

Heippa Santtu! Kiva jos innostuit. Todella helppo tehdä, eikä maksa mitään! Noukkiminen on vaan vähän hidasta.