10/05/2014

Ronda & Sevilla

Vielä viimeisen Espanja-päivän tutkimuskohteet, Ronda ja Sevilla. Veljeni suositteli katsastamaan tuon ensimmäisen ja olihan se ihmeellinen paikka (kaksi ensimmäistä kuvaa). Vanhan kaupungin lävistää hirmuinen kuilu, jonka ylittää iso vanha silta. Taloja on rakennettu ihan rotkon reunalle. Kiva tunnelma tässäkin kaupungissa ja mukava pitkä kävelykatu. Söimme aamiaista/lounasta jonkun hotellin terassilla. Ai että on ikävä sitä lämpöä, minä palellun täällä Suomen keväässä.

Sevilla onkin sitten vähän isompi kaupunki, missä on useampiakin komeita nähtävyyksiä. Tämän päivän aikana tuli käveltyä yhteensä 15 kilometriä, vaikkei se nyt ihan siltä tuntunut. Oli niin paljon hienoa nähtävää. Sevillaan voisin kyllä mennä uudestaankin, siellä on paljon koluttavaa, mitä kaikkea ei yhdessä iltapäivässä tietenkään ehtinyt./ / /On our last day in Spain we visited Ronda and Seville. The first two photos are from Ronda and as you can see, the old town has a pretty extraordinary feature - a huge gorge through the town.

Seville is a bigger city with lots of attractions. Many of my photos are from The Plaza de España ("Spain Square"). I'd be very happy to visit Seville again - now we spent only one afternoon there and missed a few interesting sights, despite walking 15 kilometres during that day.

I miss the warm weather so much! It's freezing here in Finland.4 comments:

Niina said...

Apua, meinaan tikahtua, kun on niin upeita kuvia. Huikean näköinen matkakohde! Sopiiko kysyä, että millä kameralla kuvaat? Minulla on kesällä pitkästä aikaa varaa päivittää kalustoa ja laajakulmalinssiin meinaan sijoittaa.

Maija said...

Voin lämpimästi suositella matkakohdetta, yllättävän monipuolista, eikä mitään perusturistimeininkiä. Kiva kun tykkäsit kuvista!

Meillä on kaksi järjestelmäkameraa, Canon EOS 30D ja 7D, sekä niihin muistaakseni 5 erilaista objektiivia. Eniten kuvaan nykyään kiinteäpolttovälisellä 50mm objektiivilla. Kaikki tämän postauksen kuvat taitaa olla otettu zoom-objektiivilla (Canon EF-S 15-85mm).

Laajakulmaobjektiivia ei tule käytettyä enää oikeastaan ikinä, tuo zoom-linssi riittää oikein hyvin ja on niin paljon monipuolisempi etenkin jossain matkalla. Hyvänä esimerkkinä nuo Plaza de Españalla otetut kuvat. Sieltä on vielä laajempiakin otoksia, ei vaan tullut tähän laitettua.

Niina said...

Jep, olen pallotellut tuon zoom-linssin ja kiinteän laajakulman välillä. Olen katsellut esim. 28 millistä, mutta tuossa zoomissa olisi tosiaan sitä jouston varaa. Joskus "jalkazoomilla" ei pääse kuvausasemiin. Kiitos tästä, auttaa ostopäätöksen puntaroinnissa.

Maija said...

No hyvä jos oli jotain apua. En ole tosiaankaan mikään asiantuntija tässä, mutta omia kokemuksiahan voi aina jakaa :)