22/11/2014

Lorupussi / Bag of rhymes

Johanna, UKKONOOAN lukija, esitti toiveen blogipostauksen aiheesta. Tässä se vihdoin tulee, lorupussi. Johanna ei ollut löytänyt inspiroivia ideoita lorupussin toteutukseen ja pyysi minua toteuttamaan sellaisen. Toivottavasti tästä ideat lähtevät liikkeelle ja kummitytöt saavat pussinsa.

Pysyttelin toteutuksessa hyvin simppelillä linjalla, mutta lisäsin lorujen lisäksi pussiin pienen taskun ja sinne kunkin lorun aiheena olevaa eläintä esittävän sorminuken. Tällä hetkellä loruja on ketusta, karhusta, linnuista, jäniksestä ja hiirestä. Piirsin eläinten ääriviivat Illustrator-ohjelmalla ja kirjoitin lorut ääriviivojen sisälle. Tulostin sitten ja laminoin lorukuvat kestäviksi korteiksi.

Lapsi ottaa pussista aina umpimähkään kortin ja etsii sitten pikkutaskusta siihen sopivan sorminuken.

Ompelin pussukan valkaisemattomasta lakanakankaasta, samoin sorminuket. Pikkueläimille ompelin kasvot käsin mustalla ompelulangalla.

Mikäli haluat tulostaa itsellesi nuo eläinkortit loruineen, laitapa sähköpostia tai kommenttia niin lähetän tiedostot. Huom! Nyt kortit löytyvät suoraan tästä linkistä./ / /Johanna, a reader of UKKONOOA, asked me to create a bag with rhymes. It's a popular craft made for kids in Finland, but Johanna hadn't found an idea interesting enough to work with to make rhyme bags as Christmas gifts. I hope this will be inspiring, even though my version is very simple.

I added a little extra to the traditional bag - made animal finger puppets to match the rhymes and sewed a little pocket for them on the pouch.


9 comments:

Niina said...

Taas mainio diy-juttu. Ehdotan sinua vuoden askartelijaäidiksi, jos löydän sellaisen äänestyksen jostain :)

willowday said...

Everything about these is perfect. I'm pinning in the same breath that I push OK. Beautiful work.

Anonymous said...

Voi Maija! Tiesin NIIN, että sun tyyliin voi luottaa :) Aivan ihana toteutus, kiitos!!

Johanna

Maija said...

Kiitos, Niina! Hahah, nyt täytyy varmaan itse pistää äänestys pystyyn! ;D

Johanna, onpa huippua, että tykkäsit tästä! En tietenkään voinut tarkkaan tietää sinun makuasi. Kiitos toiveesta, se oli todella kiva toteuttaa!

Gina, thank you for your words and for sharing!

Unknown said...

Ihana idea, mielelläni kokeilisin itsekin lorupussin tekoa, joten haluaisin nuo tiedostot :)

Maija said...

Kiitos, Silja! Kiva että innostuit, laitapa mulle vaikka sähköpostia niin tiedän mihin osoitteeseen laitan kortit tulemaan :) maija.ukko(at)gmail.com

Anonymous said...

Olisi kiva saada lorut. Pistän s.postilla osoitteen.

Anu said...

Olisiko sinulla vielä noita eläin-korttien muotoja lähetettäväksi esim. pdf:nä? :) Tosi kiva toteutus!

Maija said...

Hei Anu! Kortit löytyvät nyt tästä linkistä: https://drive.google.com/folderview?id=0B2nOFAIBZcLORGV3c0Rxal9oXzQ&usp=sharing

Mukavia lorutuokioita!