21/05/2014

Ruutumatto / Handmade checked rug
Setäni vaimo on käsityöläinen henkeen ja vereen. Häntä voisi kutsua ns. ITE-taiteilijaksi. Viikonloppuna syntymäpäiväjuhlissaan hän mainitsi varastoissa nököttävistä räsymattoröykkiöistään, joille ei ole mitään käyttöä. Kiinnostuin tietysti heti, ja kävin myöhemmin hänen kanssaan penkomassa vähän aarreaittoja. Sain mukaan pari hienoa isoa mattoa ja yhden pienemmän. Kaksi muuta jäivät vielä varastoon odottelemaan päivänvaloa ja tämä iso ruudullinen kotiutettiin lapsen huoneeseen.

Tiedän, tiedän. Minun piti vähentää punaista ja valkoista väritystä lapsen huoneessa… Mutta tämä on minusta kerrassaan mahtava matto ja täydellinen tähän paikkaan. Lapsikin oli riemuissaan. Ja mies.

Matto on alunperin kudottu päiväpeitoksi, ja voimme toki sitä joskus sellaisenakin käyttää. Se sopii varmasti muihinkin tiloihin kuin lapsen huoneeseen, jos vaihtelua kaipaa./ / /My uncle's wife is a really versatile crafter. Over the weekend when we met at her birthday party she mentioned, that she has piles of old handmade rugs she should get rid of. Later we went to have a look and I got three lovely rag rugs. Two of them I left in storage and this one I had to bring home right away. It's just perfect for our daughter's room, although I was supposed to cut down on the red and white theme in her room… Now I just can't. Originally the rug was used as a bedspread.
2 comments:

Tuikkis said...

Hurmaava matto, harvemmin näkee tuollaista ruudullista. Siinä on sopivasti sirkusta, sopivasti graafisuutta ja mukavaa leikkisyyttä, voin kuvitella, kuinka sen ruuduissa voi leikkiä. Vähän kuin jättimäinen shakkilauta.

Maija said...

Moi Tuikkis, luit ajatukseni! Eilen illalla ajattelin, että siinä voisi tosiaan pelata shakkia :)