08/03/2013

Sulkakassi
Sulkaprintin tekeminen on pyörinyt jonkin aikaa mielessä ja nyt sattui sopiva harmaa sadepäivä homman toteuttamiseen. Halusin myös kokeilla uutta sabluunamateriaalia - freezer paperia. Esimerkiksi tällaisen kuvauksen löysin tästä paperista:


"Freezer paper or “grease proof paper” in the UK, is paper with a waxy finish on one side. It is generally used to wrap and protect food that will be frozen, but quilters figured out that they could cut patterns out of the paper and lightly iron it to fabric."


Paperin toinen puoli on siis jotenkin muovitettua ja silittäessä se tarttuu kevyesti kankaaseen. Näin printin tekeminen on helppoa ja jäljestä tulee siistiä ja tarkkaa. Pystyin myös käyttämään samaa sabluunaa monta kertaa uudestaan, tarttuvan pinnan ominaisuudet eivät siis kertasilityksellä hävinneet. En ole nähnyt freezer paperia tavallisissa kaupoissa, mutta satuin löytämään sitä isosta askarteluliikkeestä. Hintaa oli kymmenisen puntaa, mutta yhdessä rullassa on 12 metriä, joten siitä riittää kyllä tosi pitkäksi aikaa.

Kassin lisäksi painoin sulkia saman tien toiseenkin kankaaseen, josta luultavasti ompelen tytölle hameen.No comments: