05/06/2013

Printtibody pikkuiselle
Vauvoja, vauvoja, mistä niitä oikein tulee? Ihanaa, kun saa ostella ja tehdä ystävien ja sukulaisten pikkuruisille lahjoja.

Tällaisen printin piirsin ja painoin ystäväni vastasyntyneelle lapsoselle. Käytin "freezer paperia" sabluunassa.1. Piirrä kuva ja skannaa. Tulosta se sabluunapaperille. Voit piirtää kuvan tietenkin suoraan sabluunamateriaalille, mutta skannattuna kuva on käytettävissä aina uudelleen.

2. Leikkaa kuva.

3. Silitä sabluuna paikalleen pestylle vaatteelle, paperin kiiltävä puoli alaspäin. (Freezer paper kiinnittyy kevyesti kankaaseen, jolloin värin töpöttely on helppoa ja rajoista tulee tarkat ja siistit.)

4. Töpöttele kangasväri ja irrota sabluuna varovasti, mikäli haluat käyttää sitä uudestaan. Anna värin kuivua, voit nopeuttaa kuivumista hiustenkuivaajalla. Kiinnitä väri pesunkestäväksi silittämällä.
/ / /
Lots of babies now everywhere! It's so much fun to make and give something cute for the tiny ones.

This is what I made today for a friend's newborn. I used freezer paper as the stencil material.


1. Draw a picture and scan it. Print it on the stencil paper (freezer paper in this case). You can certainly draw the picture on the freezer paper itself, but by scanning it you have the pic always available in case you want to use it again.

2. Cut the stencil.

3. Iron the stencil on washed shirt/body or what ever you're printing on. Freezer paper sticks lightly on the fabric and the outcome is neat and sharp.

4. Add paint and detach the stencil carefully, if you want to use it again. Let the paint dry and iron the print to make it washable.

2 comments:

Nea said...

Aivan ihana body. Pitäis itekin tilailla kangasvärejä ja tehdä simppeleitä printtejä. Sais omanlaisia ja uniikkeja juttuja. :) Tai voi kun olis tilat ja mahdollisuusdet valottaa seuloja ja painaa oikein kunnolla.

Maija said...

Kiitos, Eea! :) Niinpä, erillinen työhuone olisi vaihteeksi ihana, kun kohta lapsi aloittaa päiväkodin ja on enemmän aikaa tekemiselle. Mutta täällä työhuoneen vuokraaminen on tosi kallista lystiä.