27/03/2014

Projekti 68 ja 90A
Joko arvasit, mistä on kyse?

Pinnatuoli-ihastus hiipui (johan se kestikin useamman vuoden) ja eriparisten tuolien tuijottelu rupesi kyllästyttämään. Siispä etsimään kestäviä, niin katseen kuin käytönkin, kalusteita. Eipä tullut edes mieleen hankkia uutena, joten osoitteeksi tori.fi ja huuto.net.

Tuuri kävi, ja torista löytyi Artekin kalusteryhmä, johon kuului viisi tuoli 68:aa ja pöytä 90A. Valmiiksi edulliseen hintaan, pienellä tinkaamisella vielä halvemmalla, ja kaupan päälle kotiin kuljetettuna.

Myyjä taisi tuodessaan mainita näiden olevan 60-luvulta ja pinnat ovat sen mukaisessa kunnossa. Se oli toki tiedossa kauppoja tehdessä ja ajattelinkin heti, että tästä tulee hionta- ja lakkausprojekti. Sehän sopii minulle, ja kohta meillä on siistit klassikkokalusteet, joista ei ehkä luovuta ikinä./ / /We bought some Finnish design, second hand, of course. I got fed up with the mixed group of table and chairs we had and found old chairs and a round table designed by Alvar Aalto. I made a good deal with a lady, who kindly also brought the furniture home to us, and we spent only a fraction of the money compared to what the new ones cost.

It's a project, but I really don't mind! I've already sanded and varnished one chair and it's looking great. I don't think we'll ever get rid of these, they're classics.
2 comments:

joska said...

Olen dyykannut ja ostanut halvalla päiväkodista noita Artekin tuoleja. Tavoitteena käsitellä ne. Osassa viilu on lohkeillut niin, että edessä on pakkelointia ja maalausta. Saisi vain aloitettua...

Maija said...

Mahtavia löytöjä, joska! Nämä eivät onneksi ole halkeilleet, ainoastaan joitain naarmuja ja tuolien istuinosien etureunat kuluneet. En yritäkään saada niitä ihan uuden näköisiksi, mutta pieni siistiminen on tarpeen. Yksi kerrallaan, niin ei ole liian suuri urakka :)