02/06/2014

Sirkus Ankka / Circus Duck


Eräänä iltana bongasin tämän uskomattoman sirkuslaukun small world land -blogista ja innostuin ideasta välittömästi. Janodin puiset sirkusleluthan meillä oli jo valmiiksi ja teemaan sopivaa härpäkettä muutenkin, joten laukku vain puuttui. Sopiva löytyi kaverin vihjauksesta Tigerista. Laukku on kankaalla päällystettyä vaneria, joten noiden silmukkaruuvien kiinnittäminen oli vaivatonta. Niillä pysyvät verhot ja keinut ylhäällä ja niiden avulla verhot saa vaivattomasti vedettyä sivuille ja myös kiinni. Helpottaa lapsen leikkiä, kun ei tarvitse sitoa nauhoja tms.

Keinun tein jäätelötikusta sahaamalla ja poraamalla ja trapetsikeinun työkalupakista löytyneestä puutapista samalla tavalla. Verhot ompelin samasta kankaasta, mistä viime vuonna tein nämä kutsut lapsen sirkusteemaisille synttäreille. Taustan koristeet ja puuhelmikirjaimet liimasin kuumaliimalla. Nimen sirkukselle keksi lapsi itse, se tuli kuin apteekin hyllyltä.

Kyllä sirkuspellet ja muut hahmot ovat viime päivinä temppuilleet sydämensä kyllyydestä! :) Kun leikit on leikitty, voi laukun vaan napsauttaa kiinni ja laittaa paikalleen odottamaan uusia näytöksiä./ / /One evening I found this absolutely amazing suitcase circus from the small world land blog and immediately wanted to do something similar for our daughter and her circus toys. I had all the materials except for the suitcase, which I bought from Tiger.

The little one came up with the name (ankka=duck) and I glued the wooden beads with the letters on the background. The swing I made from an ice cream stick and the trapeze swing is just some peg I found from our toolbox. Curtains were made using the same fabric as in the circus birthday invitations last year.

This circus has had a lot of shows lately! :) Very easy considering tidy up time: just close the suitcase and place it where it belongs to.
10 comments:

Kickcan & Conkers said...

This is just so special - love it!

Maija said...

Thank you, Deborah! We've had many happy moments playing with it already :)

Niina said...

Taas niin mahtava tuotos! Kyllä teidän lasta hemmotellaan, kun äiti jaksaa väkertää hauskoja leluja :)

Maija said...

Kiitos kommentista, Niina! :) Joo, mutta pitää yrittää jättää tilaa myös mielikuvitukselle. Onneksi välillä parhaat leikit näyttää syntyvän kankaanpalalla ja puutikulla ;)

Unknown said...

Tosi hieno ja älyttömän hyvä idea :) Joutuu ehken ottamaan mallia ja väsäämään tyssille jotain saman suuntaista :)

Maija said...

Kiva, että tykkäsit, Sirpa! Otapa ihmeessä idea omaan käyttöön!

Go Native Au Pairs said...

It's adorable. I'm going to suggest this to my au pairs as a really fun way to teach English!

Maija said...

That's wonderful! Thank you for commenting!

Unknown said...

Love it. Where did you get your circus set? It's perfect?

Maija said...

Hi Stephanie! Thank you! The set is Janod's, bought it while living in England, but I'm sure it's available everywhere. At least in many online shops.