02/07/2014

Vanha liitutaulu / Vintage chalkboard
Lapsen kanssa käännettiin tänään yhden Fidan lelunurkka ylösalaisin ja hyllyjen välistä löytyikin tällainen aarre. Hintaa huikeat 1,80 euroa. Liitutaulu on metallia ja sen puiset kehykset olivat sen verran huonossa punaisessa maalissa, että hioin ne ja maalasin vaaleanharmaalla kalustemaalilla.

Olen muuten ollut noiden Artekin kalusteiden kimpussa viikon päivät. Pitkän harkinnan jälkeen päätin maalata ne valkoisiksi, ja olemme kyllä tosi tyytyväisiä lopputulokseen. Pöytä ja kolme tuolia on jo maalattu. Hioin lakkapinnan ensin kevyesti, paikkasin pahimmat kolhut puukitillä, maalasin Otexilla ja pari kerrosta kiiltävällä listavalkoisella kalustemaalilla. Luonnollisesti kaikki irtoavat osat purettuna. Eiväthän ne uusilta näytä, mutta se ei ollut tietenkään tarkoituskaan. Nyt ne ovat raikkaat, mutta silti niissä on jäljellä vanhojen kalusteiden tunnelma. Mitäs mieltä olette?/ / /Our second hand find today - an old chalkboard. Red paint on the wooden frame was in pretty poor condition so I painted it light grey.

I've also painted our old Artek furniture white and we're very happy with the result!

4 comments:

SarP said...

Tykkään.
Alvarit tarttui jo silmään ennenkuin ehdin lukea tekstin.
Mitä kiiltoa astetta muuten käytit?

Maija said...

Kiva kuulla, Sar P! Mä halusin vetästä ihan kiiltävällä, se sopii mun mielestä vanhoihin kalusteisiin.

Niina said...

Hyvältä näyttävät Artekit. Mistä te olittekaan ne ostaneet? Minä haikailen meille Artekin ruokapöytää, ovat tosin aika hinnoissaan käytettynäkin!

Maija said...

Kiitti, Niina! Kalusteet löytyivät torista, pöytä ja kuusi tuolia. Mun mielestä todella edullisesti, vaikka olivatkin paikoin aika kuluneet, ja vielä kotiinkuljetettuna. Kaikki mitä me ollaan laitettu myyntiin, on haettu samaisena päivänä, ihan huippu myynti- ja ostopaikka kyllä! Kannattaa seurailla ja kokeilla tarjota itselleen sopivaa summaa :)