18/09/2014

Leikkitatuoinnit / DIY temporary tattoos
Heti alkuun täytyy todeta, että aikuisen mielestä tässä hommassa ei ehkä ole mitään järkeä, kuvathan voi piirtää suoraan iholle, mutta lasten mielestä leikkitatuoinnit ovat hauskoja ja jännittäviä. Siksipä kokeilimme tehdä sellaisia itse.

Tarvikkeina meillä oli leivinpaperia (joku vähän ohuempi ja huokoisempi, ehkä silkkipaperi, olisi saattanut toimia paremmin), puuvärikynät, lasten huopakynät ja puhdas, kostea tiskirätti. Ensin haluttu kuva piirretään paperille puuvärikynällä, minkä jälkeen se väritetään piirustuksen päältä vielä tussilla. Tietysti on mahdollista taiteilla myös monivärisiä tatuointeja, me pitäydyimme yksinkertaisissa näin alkuun. Paperi asetetaan väritetty puoli vasten ihoa ja päältä painetaan kostealla sienellä tai kankaalla 30 sekunnin ajan.

Hauskaahan se oli, ja lapsi halusi tehdä äidillekin tatskoja. Ainakin nämä huopakynät irtoavat iholta helposti vedellä ja saippualla, joten itsensä voi huoletta koristella vähän runsaamminkin./ / /I've noticed that children love temporary tattoos and that's why we tried making them ourselves. For sure you could just draw the images on your skin, but the process of "tattooing" seems to fascinate the little ones. Our daughter wanted to try these on mummy, too, yay!

You need: silk paper / parchment paper / greaseproof paper, coloured pencils, felt-tip pens (water-soluble if you want them to be washed off easily and not irritate the skin), wet sponge or cloth. First draw and colour in the picture on the paper using coloured pencils. Then on top colour with the felt-tip pens, make sure you cover all the pencil marks. Flip the paper and place it on a smooth part of the body, then press it with the wet sponge or cloth for 30 seconds.No comments: