06/09/2014

Tattimetsässä / Boletes and lingonberries

Uskomaton juttu, että joka vuosi serkkujeni kanssa tekemilläni marja- ja sieniretkillä on aivan upea aurinkoinen sää. Niin tälläkin kertaa, ja nautimme joka hetkestä. Lisäksi olemme aina palanneet kotiin mahtavien saaliiden kanssa. Tällä kertaa löytyi runsaasti tatteja ja ihan mukavasti puolukoita./ / /It's incredible, that we've had an amazing sunny weather every single time we've arranged a trip to the woods with my cousins. Today was no exception, and we found a lot of mushrooms and some lingonberries, too. Bolete pie and risotto on the menu for the next couple of days - the rest of it goes into the freezer.
4 comments:

Anonymous said...

Sanos muuta, täällä samat fiilikset eilisestä sieniretkestä! Olisipa kiva kuulla, mitä teet tateista. Minä paistoin eilen ensimmäisen kerran eläissäni voissa pannulla (+suolaa, pippuria, loraus kermaa) ja maistuipa hyvälle ruisleivän päällä kera kasvissosekeiton. Mutta jääkaapissa vielä kymmenkunta männynherkkutattia, mietinnässä tekisinkö keittoa vai kuivaisinko.. :)

Johanna

Maija said...

Heippa Johanna! Kiva, että suakin on lykästänyt sienimetsässä! :) Minä tein niistä ihan perinteistä kastiketta ja eilen herkkutattirisottoa. Lopuista höyrytin nesteet pois pannulla ja pakastin. Jos on kuivausmahdollisuus, niin se on kyllä tosi hyvä tapa säilöä tatteja.

Niina said...

Samoissa puuhissa oltiin juuri Lapissa, puolukkaa ja tatteja! Siitä tulee niin ehtoinen olo, kun poimii ravintoa metsästä :)

Maija said...

Ai kun kiva, Niina! Kyllä se on mahtavaa hommaa, ei voi muuta kuin nautiskella näistä Suomen metsistä ja niiden antimista!