12/04/2015

Lake District
Pääsiäismatkan pääasiallinen tarkoitus oli tutustua Lake Districtiin eli Järviseutuun Luoteis-Englannissa. Seuranamme oli ystäväpariskunta, joiden luona yövyimme ensin Leamington Spassa. Järviseudulla meillä oli Ulverstonin pikkukaupungista vuokrattuna asunto pariksi yöksi - eipä siellä tietenkään muuta kuin yövyttiin, muutoin tutustuttiin autolla ja patikoiden tuohon upeaan ympäristöön niin paljon kuin ehdittiin.

Lauantain patikkaretki oli noin 15 km mittainen lenkki, joka alkoi ja päättyi Buttermeren kylään. Siitä harvinainen retki vuoristossa, että aloituspaikka oli ylhäältä käsin melkein koko ajan näkyvissä. Vuorenhuiput olivat sellaisessa rivistössä reunustamassa kahta järveä. Vaikka seutu onkin melko suosittua vapaa-ajanviettopaikkaa, ei näille retkille voi lähteä ilman kunnollista karttaa, oikeanlaista varustusta (vaatteet, kengät, juomavesi) ja ymmärtämystä miten vaikeasta maastosta on kyse. Voin kertoa, että lähes kuuden tunnin rupeaman jälkeen jalkojen kaikkien lihasten voimat oli käytetty melko tarkkaan loppuun ja papupata alhaalla kylän pubissa maistui taivaallisen hyvältä./ / /A few photos from part of our Easter trip to North West England. It was lovely to finally get a glimpse of the beautiful Lake District.2 comments:

Kikka said...

Matkustelu ei ole minua oikein koskaan innostanut, vaan kun näkee tämmöisiä kuvia, tulee mieleen että ehkä pitäisikin lähteä kotinurkkia pidemmälle. Kunto tosin ei noissa maisemissa patikointia ehkä kestäisi :)

Maija said...

Hei Kikka, mukava kuulla, että vaikutuit kuvista! Patikkaretkiähän voi tehdä oman kunnon mukaan, kyllä sieltä löytyy kaikille sopivia polkuja :)

Tietysti jos tuonne syrjäseuduille mielii reissaamaan, niin täytyy olla käytössä auto ja kuski, jolle vasemmanpuoleinen liikenne ja hyvin kapeat tiet ei ole ongelma. Englannissa asuessa vuokrasimme auton monia kertoja, ja kaikki sujui aina tosi hyvin. Mä en itse kylläkään ikinä ole siellä ajanut, mutta voisin varmaan pakon edessä, ainakin automaattivaihteisella.