03/07/2015

Mysteeriastiat / Mysterious Finds


Oli taas niin ihania kippoja ja kuppeja Kierrätyskeskuksessa vinoissa pinoissa, että apua. Maltillisesti valitsin meille vain muutaman - nuo mustat valkokukalliset ja pari samanlaista oliivinvihreää lautasta, mitä meillä oli jo yksi kappale. Yhteensä vain muutaman euron, ja siitäkin minä onnekas sain opiskelija-alennuksen.

Tuo musta kulho on tosi kookas, ja minun mielestäni ihan älyttömän kaunis. Samaa sarjaa oli myytävänä iso kannu ja joitain muita pieniä kippoja, mutta ne eivät miellyttäneet minua muotoilullaan. Astioiden pohjassa on vain käsin maalattuja numeroja ja kirjaimia, mistä lie ovat peräisin!

Myös norjalaisen oliivinvihreän lautasen alkuperä oli minulle ennen tätä päivää mysteeri, sillä sen pohjassa olevasta leimasta ei saanut mitään selvää. Näissä kappaleissa leimat näkyivät. Tuo väri ja kuvio ovat minusta upeat. Varsinkin yksinkertaisten valkoisten astioiden vierellä niiden kauneus korostuu.

Samalla hankittiin vähän materiaalia loppukesän hommiin, mistä lisää myöhemmin. Jonkun vaivalla virkkaama pieni suorakaiteen muotoinen liina, joka muodostui noista neliöistä jotka irrotin toisitaan maksoi vain 2,50 euroa.

Vanhat keittiöpyyhkeet ostin yhdeltä kirpparilta Kalliossa, euron kappale olivat. Tuollaiset keittiöpyyhkeet vain paranevat käytössä, niistä tulee aina vaan imukykyisempiä ja niitä on siksi ihana käyttää. Joku oli selvästi pitänyt niistä hyvin huolta, olivat aivan putipuhtaat, raikkaat, ja mankeloidut.


Ihanaa kesäviikonloppua! I love it!!/ / /A few second hand finds that I fell in love with. The big black bowl and the small ceramic container are the mystery finds - only hand painted numbers and letters on the bottoms of them. I love the colours and the pattern! We had one of those olive green plates and today I found more at the reuse centre. Turned out they're Norwegian. I really like the colour and pattern combined with simple white dishes.

I have some plans for the hand crocheted squares I unstitched - it was a small rectangular tablecloth. More about that later!

The old kitchen towels are also a recent find, they're so nice to use compared to new ones. Soft and very absorbent.


Have a wonderful weekend!!
2 comments:

Unknown said...

Minulla saman tyylinen mystinen astia,kuin tuossa alussa esittelemäsi kukkakuv.astiat.ota yhteyttä jos kiinnostaa millainen,voin antaa sen sinulle:)tainanikola@gmail.com

Maija said...

Voi kiitos, Taina! Nyt taitaa olla kuitenkin astiakaapit aika sopivasti täynnä, joten taidan jättää väliin tällä kertaa. Kiitos kuitenkin ystävällisestä tarjouksesta! :)