11/10/2016

Löytöjä ja sisustushommia / Thrift Store Treasures

Viime aikoina on tullut keskityttyä enimmäkseen oman kaupan sisustukseen, mikä sekin on koottu suurimmaksi osaksi kirppistavaroista. En ole ehtinyt tai saanut aikaiseksi tehdä postausta koko kaupasta, aika älytöntä, mutta onneksi ihana Saija kävi vähän aikaa sitten napsimassa kuvia - käykääs katsomassa postaus COSY HOME -blogista! Tämän jälkeen sisustus on kyllä jo taas muuttunut aika lailla, ja uusia tuotteita on tullut myyntiin paljon. Saijan näyttely on muuten tulossa Rõõmin galleriatilaan marraskuun ajaksi, mahtavaa! Pysykää kuulolla.

No nyt syksyn tullen oman kodin sisustuskin taas kutkuttelee ja jotain pieniä piristäviä muutoksia tulee tehtyä. Saatiin vihdoin jalkalistat paikoilleen ja sen takia koko kodin yleisilme on huolitellumpi.

Kodin tavaroiden suhteen olen ollut vähän ostolakossa, ei vaan ole tehnyt mieli tuoda mitään uusia (vanhoja) tavaroita kotiin pyörimään. Viikonloppuna kävin pitkästä aikaa Kierrätyskeskuksen Kontulan myymälässä ja ostin sieltä kehykset kolme vuotta sitten Oxfordista kirpputorilta ostamaani (hintaan 0,50 puntaa) akvarelliin. Vihdoinkin se on seinällä, ja olen tosi tyytyväinen noihin metallikehyksiin. Paspiksen leikkasin itse, ja hintaa kehyksillä oli pari euroa. Yhä edelleen rakastan tuota pientä vesivärimaalausta. Siihen kiteytyy niin paljon muistoja, eikä se ole teknisesti ollenkaan hullumpi.

Eilen pistäydyin Itäkeskuksen Kierrätyskeskuksessa ja tein nuo kuvissa näkyvät ihanat löydöt. Mintunvihreä metallitarjotin löytyi ilmaisosastolta ja Iittalan Verna-jälkiruokakulhosta pulitin yhden kokonaisen euron. Kaadoin siihen pari viikkoa sitten Lontoon-reissulta tuotuja minttupastilleja, joita löytyi lempikaupastani Holland & Barretista. Ajattelin muuten listata muutaman lempipaikkani Lontoosta, sellaisia kun on nyt vuosien varrella selvästi muotoutunut. Kiinnostaako ketään? :)

Tuo laakea lasivaasi tulee olemaan täydellinen tulppaanimaljakko. Myös sakset, valkoinen pieni kannu (juhliin maito-/kermakannuksi), piparkakkumuotti ja tapetti tarttuivat mukaan. Löysin myös isoja Ote-juomalaseja, joita meillä on ennestään arkikäytössä, mutta joiden valmistus on jo aikoja sitten lopetettu.

Kuvissa vilahtavat kynttilät tein vanhoihin kahvikuppeihin kynttilänpätkistä.

Vähän aikaa sitten näin kirpputorilla ihastuttavan tuolin, joka oli maalattu kirkkaan persikanväriseksi. Koska meillä ei olisi ollut järkevää paikkaa tuolille, niin päätin maalata toisen meidän vanhoista valkoisista pinnatuoleista. Ehkä räväköintä mitä olen aikoihin sisustuksessa tehnyt, mutta nyt se tuoli on kodin valopilkku./ / /Recently I've been focusing in the decorating of our new shop and not much has happened at home. Hopefully soon I'll have the time to blog about the shop, too... It's been pretty hectic. Fortunately Saija, whose blog COSY HOME I've been a fan of for several years now, came for visit and took and published some photos! Take a look here! A lot has changed already after her visit, as the shop is still new and the range of items is growing constantly.

During a couple of weeks I've made small tweaks at home, too. I painted one of the chairs bright peach, pretty bold move! And I finally framed my precious 50 p find from a charity shop in Oxford. Found the black metallic frame at a reuse centre for 2 euros, and I love the combination.

The items on the table are new second hand finds, also from a reuse centre. The mint green metallic tray, for example, was free, and the small Iittala glass bowl cost 1 euro. The large glass vase will be perfect for tulips.
No comments: