09/11/2015

Pienet kranssit / Mini Wreaths
Olen jotenkin ihan ihastunut kaikenlaisiin kranssi-ideoihin - ehkä se liittyy tähän muuhunkin viherkasvi-innostukseen ja tietysti joulunajan lähestymiseen. Vietimme isänpäivää maalla ja kävin metsässä ihmettelemässä marraskuista vihreyttä. Sumuisen kosteassa säässä puolukan- ja mustikanvarvut, sammaleet ja muut oikein loistivat vihreissä sävyissään. Keräsin hieman käpyjä, mustikanvarpuja ja löytämääni hauskaa havumaista kasvia, jonka nimeä en valitettavasti tiedä. Joka tapauksessa se on kuin luotua tällaisten pienten kranssien tekemiseen.

Tarkoitus oli ripustaa näihin kransseihin myös käpyjä, mutta tykkäsin niistä sittenkin tuollaisina hyvin yksinkertaisina. Pieni vinkki kävyistä kuitenkin: Poimin ne eilen kosteasta metsästä, jolloin käpyjen suomut olivat aivan sulkeutuneet. Niiden avaamiseksi keksin laittaa ne uuniin vähän alle sataan asteeseen kuivumaan, ja siellä ne avautuivatkin täysin noin tunnissa.

Paitsi seinä- tai ovikoristeena, tällaisen pienen kranssin/seppeleen voi tehdä vaikkapa tuliaisviinipullon kaulaa koristamaan./ / /For some reason I really like all kinds of wreath decorations and ideas at the moment. We visited my parents in the countryside last weekend, and I took a walk in the woods and found these wonderful small greens that are like miniature fir branches. Perfect for making these simple mini wreaths!8 comments:

Mari / puolitoistakerrostakotia said...

Oi kuinka ihania<3. Täytyy käydä metsästä kuikuilemassa josko löytyisi vastaavaa vihertävää. Olenkin jo raahannut kotiin oksia ja käpyjä puoli metsää, joten pieni lisä ei haitanne ;)

Maija said...

Kiitos, Mari! :) Kuulostaa hauskalta! Ja metsäretki tekee aina hyvää.

Jos metsä ei ole omaa, kannattaa tarkistaa jokamiehenoikeuksista, ettei vahingossa mene keräämään mitään kiellettyjä kasveja. Tai tietysti voi pyytää maanomistajalta luvan :)

Johanna P. said...

Aivan super ihanat kranssit. Kiitos ideasta! Taitaa olla syksyinen metsäretki edessä huomenna.

Anonymous said...

Kasvi kuuluu liekokasveihin!

Maija said...

Kiitos paljon, johanna p! Mukavaa metsäretkeä! :)

Mainiota, kiitos anonyymille kasvitietoudesta! Oliskohan se sitten riidenlieko? Olipa kiva, kun sain tästä tietoa!

Anniina said...

heippa, löysin blogisi styleroomin kautta ja vitsit miten kivoja diy-juttuja ja muuta tämä on täynnä! kiva uusi blogilöytö :-) selasin vanhoja joulujuttujasi äsken ja mainitsit, että tilaat kuvapalvelun kautta joulukortteja. olen miettinyt sitä itsekin, voisitko suositella jotain kuvapalvelua? ja tilaatteko ihan valokuvina ne vai onko siellä jotain kivoja korttipohjia? yleensä ne on aika kökköjä :D

Maija said...

Kiitos, Anniina! Kiva kun eksyit tänne :) Muistaakseni Englannissa asuessamme tilattiin kortit Vistaprintiltä, toimittavat kyllä Suomeenkin. Käypä katsomassa löytyykö sieltä sopivia vaihtoehtoja :)

mainamummu said...

Kiva idea! Näyttäisi tosiaan olevan katin- tai riidenliekoa. Metsään siis... Kiitos vinkistä!