21/07/2017

Jäähyväisten aika / Time for Farewell

Loman aikana tein päätöksen lopettaa tämän UKKONOOA-blogini. Päätös oli loppujen lopuksi aika helppo, sillä syitä lopettamiseen löytyi enemmän kuin jatkamiseen.

Aloitin blogin kuusi vuotta sitten, kun tyttäremme oli vielä ihan pieni. Muutimme Englantiin ja matkustelimme paljon, olin tosi insipiroitunut kaikesta siitä, minkä takia alunperin koko blogin perustinkin. Oli aikaa tehdä ja suunnitella postauksia, meininki oli rento ja homma oli huoletonta.

Kuuden vuoden aikana tilanteet muuttuvat. Teen edelleen samoja asioita: olen intohimoinen käsillä tekijä, askartelen lapsemme kanssa, matkustelemme. Bloggaamisesta on silti tullut raskaampaa. Kahden firman pyörittäminen toki vie nykyään aikaa elämästäni niin paljon, että lopun ajan mieluiten vietän rakkaimpien kanssa, enkä niinkään oman harrastuksen parissa.

Nykyään bloggaajalta myös vaaditaan paljon ja se heijastuu myös omiin tavoitteisiin. Voi käydä niin, että kritiikki omia postauksia kohtaan kovenee ja kovenee, kunnes sisällön tuottaminen käy mahdottomaksi.

Viimeinen naula arkkuun ollut negatiivinen palaute (kyllä!). Kuuden vuoden aikana kommentointi on muuttunut. Sosiaalisessa mediassa kirjoitellaan mitä sylki suuhun tuo. Olen käyttänyt blogini päivittämiseen uskomattoman paljon aikaa näiden vuosien aikana - kaikki omaksi ilokseni ja toivoen ja uskoen, että siitä muillekin samoista asioista kiinnostuneille ja nauttiville olisi iloa. Olen myös seurannut monia aivan upeita blogeja ja saanut uskomattoman paljon silmäniloa ja insipiraatiota esimerkiksi oman kodin sisustukseen, kokkailuun, matkailuun jne. jne.

Tuhannet kiitokset vakkariseuraajilleni sekä harvemmin blogiin eksyneille, olen iloinnut seurastanne ja ihanista kommenteistanne! Ja kuinka paljon uusia upeita tyyppejä olen tavannut tätä kautta!!!

Jatkan edelleen Instassa, vaikkakin tilin nimi tulee muuttumaan joksikin toiseksi. Nähdään siellä!

Ihanaa kesän jatkoa kaikille näiden pienten Etelä-Ranskan lomatunnelmapalasten myötä ♡
Maija/ / /After six years of blogging I've decided it's time to move on. There are several reasons to it - mainly the lack of time these days. As a pretty busy entrepreneur I have to focus on actual work and the rest of the time I need to spend with my loved ones.

It's been an incredibly dear hobby of mine, but in the end it's not that hard to let go. Six years is a long time and times change. Blogging (at least for me) isn't that easygoing anymore - the standards are high and you easily get too critical about your own work.

I'm super grateful for every follower, comment and anyone who's given me positive vibes during these years - thank you so much! And the people I've met and learned to know through UKKONOOA, amazing ♡

So, I say good bye or farewell with a few pics from our lovely summer holiday trip to beautiful South of France.

Best,
Maija

4 comments:

Teje said...

Hei Maija! Loysin ihanan blogisi vasta vahan aikaa sitten. On ollut ilo vierailla! Ymmarran taysin paatoksesi. Minulla on menossa seitsemas vuosi ja blogi maailma on muuttunut paljon viime aikoina. Alku vuodet olivat mahtavia, inspiroivia, energisia, kiireisiakin. Harmitellen taytyy kai myontaa etta aikansa kutakin. Olen instassakin mutta se on liian kiireinen minun makuun. Kuvat tulevat, menevat, unohtuvat. Itse tykkaan etta on tarinaakin, linkkeja ja tietoakin. Uskolliset, vakituiset blogi ystavat yha seuraavat mutta olen itsekin harventanut postauksia ja alkanut miettia onko syyta jatkaa kun oma innostuskin alkaa laantua. Teen tilkkutoita Kreikassa ja blogit ovat olleet pelastus ja ainoa keino olla yhteydessa muihin ompelijoihin. Tata tulen kaipaamaan kovasti. Ompelemisesta ja luomisesta en luovu.
Oikein ihanaa kesan jatkoa! x Teje

Melissa said...

Kiitos blogistasi :) Onnea ja menestystä <3

Maija said...

Hei Teje! Kiva kuulla, että olet tykännyt blogistani, ja että sullakin on samanlaisia ajatuksia tästä nykyajan bloggaamisesta :) Olen myös samaa mieltä Instagramista - eihän sitä voi blogiin mitenkään verrata. On täytynyt oppia asennoitumaan siihen vaan erilaisena kanavana.

Tykkään valokuvata kunnon kameralla, joten nyt onkin tarkoitus löytää oikeanlainen paikka mihin lykätä kaikki matkakuvat ja muut ilman mitään lässytyksiä :D Taisin jo sopivan paikan löytääkin.

Ihanaa kesän jatkoa myös sulle sinne upeaan Kreikkaan! <3

Maija said...

Kiitos, Nelli L <3 Sitä samaa sinulle :)