27/02/2013

Luomua kotiovelle
Etenkin talven aikana olemme tilanneet aika monta kertaa ruokaostokset supermarketista kotiinkuljetettuna. Täällä moinen toiminta on aivan arkipäivää ja kaikki ruokakaupat tarjoavat samanlaista palvelua. Nettikaupassa omat edelliset ostokset säilyvät näkyvissä ja sieltä on helppo klikkailla tilaukseen peruselintarvikkeet, wc-paperit ja muut tuotteet, joita aina tarvitaan. Sainsbury's, jota olemme käyttäneet, tarjoaa tosi hyvän valikoiman luomutuotteita sekä gluteenittomia vaihtoehtoja.

Syksyllä bongasin lähimaastossa Abel & Cole -kuormaauton, joka kotiinkuljetti luomutuotteita. Joululoman lähestyessä jätin tilaamisen tuonnemmaksi. Nyt sain aikaiseksi näpytellä viikottaisen tilauksen toimimaan, ensimmäistä laatikkoa innolla odotellessa! Otin jokatiistaiseen toimitukseemme mediumkokoisen vihannes- ja hedelmäboksin, neljä litraa homogenoimatonta maitoa ja 12 munaa, kaikki luomua. Setin hinta kuljetuksineen noin 27 puntaa eli noin 30 euroa. Lisäksi neljännen vihanneslaatikon saa veloituksetta ja ensimmäisen tilauksen yhteydessä keittokirjan. Toimituksen voi skipata milloin haluaa (esim. matkan takia) ja sisältöä voi vaihdella. Vihannes- ja hedelmälaatikon sisältö on joka viikko hieman erilainen, joten ruokavalioonsa saa pakostikin vaihtelua.

Mikä parasta, toimitusta ei tarvitse olla itse kotona odottelemassa, vaan setä voi jättää laatikon sovittuun paikkaan.

Suomessahan ainakin Labby tarjoaa samanlaista palvelua.

Kuva Abel & Colen sivuilta


2 comments:

Liinu said...

Ihanaa! Meilläkin on täällä saatu aikaiseksi luomuruokapiiri juuri tuolta Labbystä. Toimitukset ovat kahden viikon välein. Ensi torstaina on tulossa juureksia, munia ja mysliä.

Maija said...

Hienoa Liinu! Olen aivan seonnut tuosta Able & Colesta. Homma todellakin on kaikkea ja vielä enemmän, mitä luvataan. Täytyy varmaan kirjoittaa asiasta vielä uudemman kerran.