14/09/2014

Pieni punajuurikakku / Vegan beet cashew cake
Löysin alkuperäisen ohjeen blogista Create N Plate, mutta muuntelin sitä hieman omien raakakakkumieltymysteni mukaan. Ohjeesta tulee juuri sopiva määrä halkaisijaltaan 18-senttiseen irtopohjavuokaan. Toki sen voi tehdä myös esim. lasiseen tai keraamiseen piirakkavuokaan. Pohjan taateleista tulee kakkuun mukavasti makeutta, joten hunajaa ei ole syytä lotrata täytteeseen. Käytin tähän kokonaisen aika ison punajuuren, joten värikin on sen mukainen! Maistui muuten myös miehelle ja lapselle, suosittelen kokeilemaan.

Huom! Jotkut saattavat saada raa'an punajuuren syömisestä ruokamyrkytyksen kaltaisia oireita, itselleni tai läheisilleni tällaista ei ole koskaan tapahtunut. Jos haluat, voit kypsentää punajuuren ensin keittämällä ja käyttää sen sitten kakun valmistukseen. Punajuuren voi myös aivan hyvin korvata esimerkiksi marjoilla.


Punajuuri-cashewkakku

Pohja:

2,5 dl taateleita (liotettuna)

1,2 dl manteleita (liotettuna)
ripaus ruususuolaa
1 rkl öljyä (esim. kookos tai macadamia)
1 rkl vettä

Täyte:


5 dl cashewpähkinöitä (vähintään 2 h liotus)
1 punajuuri (kuorittuna ja paloiteltuna, halutessasi keitettynä)
2-3 rkl hunajaa
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl neitsytkookosöljyä
2 rkl vettä
ripaus ruususuolaa

Blendaa pohjan ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä irtopohjavuoan pohjalle. Sama juttu täytteen kanssa, ja levitä pohjan päälle. Laita jähmettymään pakkaseen, vähintään muutamaksi tunniksi. Koristele pähkinöillä, siemenillä, kaakaonibseillä tms.
/ / /I found an interesting raw cake recipe over at the Create N Plate blog - very simple and looks wonderful. I've made quite a few different raw cakes myself, so I made a few minor changes to the original recipe. The final result was very tasty and the whole family enjoyed it.

Note this! Some people can't eat raw beetroot. If you're not sure about it, please cook it first and then use it. Or you could replace it with some berries.


Crust:

1 cup dates (soaked)
1/2 cup almonds (soaked)
Pinch of Himalayan salt
1 tablespoon virgin coconut oil
1 tablespoon water

Blend together ingredients and spread evenly into an 6-7″ round pan.

Filling:

2 cups cashews (soaked for  at least 2 hours)
1 beetroot, peeled and sliced, cooked, if you wish
2-3 tbsp honey
2 tablespoon fresh lemon juice
1 tablespoon virgin coconut oil
2 tablespoons water

Blend together ingredients until a smooth consistency is reached. Pour into pan, over crust. Refrigerate for a few hours or overnight. Sprinkle hemp seeds or any other toppings if desired before serving.

2 comments:

Saija said...

Kaunis kakku ja mukavan iisin kuuloinen ohje! En ole vielä koskaan kokeillut raakakakun tekoa, vaikka se on ollut mielessä monesti. Syötyä on tullut montaa hyvää. Kai innostus on kaatunut aina vähän monimutkaisiin aineksiin tai reseptiin. Tätä voisin kokeilla!

Maija said...

Saija, kiva kuulla, että tämä vois innostaa kokeilemaan :) Mä taas en millään kyllä jaksais enää vatkailla munia, siivilöidä jauhoja, paistaa yms… Raakakakkujen tekeminen tuntuu nykyisin paljon helpommalta :)