16/10/2014

Lumikin puku / A little Snow White costume

Eräs pieni lapsonen tuli aikamoisen iloiseksi nähdessään ompelemani Lumikki-mekon. "Lumikin" puuhia oli aika mainiota seurailla. Tuli ihan hassu olo jo tätä pukua ommellessa.

Äitinä en ole mikään prinsessajuttujen fani, mutta olen näemmä hitusen heltymässä. En kuitenkaan niin paljon, että ostaisin kaupasta valmiita tekokuituasuja ja muuta krääsää. Kaikki muut Lumikki-puvussa käytetyt kankaat, paitsi keltainen, löytyivät second hand -ostoksina jo valmiiksi kangaspinostani. Helmakankaan löytämiseksi tarvittiin vain yksi pistäytyminen Fidassa ja kirkkaankeltainen vauvan lakana oli hyppysissä.

Malliltaan mekko on väljä, samantyylinen kuin aikaisemmin tekemäni muutkin mekot. Hihoille valmistin uudet kaavat. Mikään ei estä mekon konepesua vaikka kuudessakympissä, joten sitä voi huoletta käyttää niin paljon kuin huvittaa./ / /I sewed a Snow White dress for our four-year-old - she was over the moon :) I'm not really that into princesses, but there was something special in making this costume.

Every fabric I used was purchased second hand. The pattern is pretty much the same I've used for her dresses before, I just adjusted it a little bit and created new patterns for the sleeves. It's comfortable to wear and can be machine washed over and over again.


8 comments:

SarP said...

Kertakaikkisen hurmaava.

Maija said...

Kiitos :)

Anonymous said...

The most stylish Snow White I have ever seen.

Maija said...

Thank you! :)

Niina said...

Hieno! Olet vaan kyllä taitava.

Maija said...

Kiitti, Niina. Nämä taidot onneksi vielä karttuvat koulun myötä, mikä on ihan huippua!

willowday said...

Adorable!

Maija said...

Glad you like it :)